Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde. Pokračovat    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Drůbež > DRŮBEŽÍ NÁKYP

DRŮBEŽÍ NÁKYP

29.8.2006 / Rubrika: Drůbež

250 g drůbežího pečeného nebo dušeného masa (kuře, krůta nebo jiná drůbež), 250 ml mléka, 50 g hladké mouky, 30 g másla, 30 g strouhaného čedaru nebo parmazánu, 4 vejce, špetka muškátového oříšku, hrst petrželky, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř

Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel a když vychladne, přimícháme pomleté drůbeží maso, strouhaný sýr, nasekanou petrželku, sůl, pepř a žloutky. Nakonec pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků a směs vložíme do ohnivzdorné máslem vymazané mísy a v předem vyhřáté troubě dozlatova upečeme. Hotový nákyp necháme trochu vychladnout a pak vyklopíme a rozkrájíme na porce. Podáváme jak teplý tak i vychladlý. K teplému nákypu jsou vhodné brambory připravené na různé způsoby, k vychladlému čerstvé pečivo. Nezapomeneme přidat zeleninový salát.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes3:15
60 reakcí

nabídka úvěru se teď

Ahoj Hledáte podnikatelský úvěr, osobní půjčku, půjčku na bydlení úvěry na auto, úvěry na konsolidaci dluhu, nezajištěné riziko kapitálových... (zkráceno)

Juana Delgado
dnes1:36
23 reakcí

FIFOCapitals@gmail.com

Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice... (zkráceno)

PergoCF@gmail.com
dnes0:11
445 reakcí

Praskající žíly

I am Senecaut Peter, I am a loan lender, I give out loans to individual and company, for business and personal purposes, contact me if you are in... (zkráceno)

Senecaut Peter
včera23:55
111 reakcí

Regresní terapie

Je to skvělá příležitost obrat lidi co neví kudy kam o pár zlatých

Asma
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.