Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Dušený králík s brambory, mrkví a houbami

Dušený králík s brambory, mrkví a houbami

29.8.2006 / Rubrika: Králík

1 králík, 400 g brambor, 2 velké mrkve, 100 g čerstvých lesních hub nebo žampionů, 100 ml bílého vína, trochu octa, 1 bobkový list, několik lístků šalvěje (nebo 1 lžička sušené), 2 snítky tymiánu, (nebo 1 lžička sušeného), vývar podle potřeby (i z kostky), hrst petrželky' 3 lžíce oleje, sůl, pepř

Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a po všech stranách osmahneme na oleji. Pak maso podlijeme vínem a když se vydusí, zakápneme králíka octem, přidáme bobkový list, nasekané by linky a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Mezitím očištěné mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky a odděleně povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Mrkev a brambory pak scedíme, s plátky hub přidáme k poloměkkému králičímu masu a společně dodusíme. Porce posypeme nasekanou petrželkou.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes19:41
30 reakcí

Doplňky stravy

Ester: Je to taky doplnek vitaminu D? To potrebuji doplnovat i dospely?

Anička
dnes19:39
15 reakcí

Vigantol

Tohle vse ti rekne dr! :)

Tynka
dnes19:23
47 reakcí

Buď štíhlá, krásná a fit

A jak dlouho k nim chodíte Slávino?

Gita
dnes19:20
74 reakcí

dlouhodoby prujem

Užívala jsem Probio Brusinka, pomohl jak se zažíváním tak s močovými cestami.

Dadka
dnes18:54
48 reakcí

Bolest kolen při chůzi do schodů

První jsem brala alavis a pak jsem přešla na triple blend.

Bohuna
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.