Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Ryby > Treska po portugalsku I.

Treska po portugalsku I.

29.8.2006 / Rubrika: Ryby

600 g tresky, 2 I vody, půl litru mléka, slané brambory
Omáčka: 1 natvrdo vařený žloutek, sekaná petrželka, hořčice, muškátový květ, citronová šťáva, rybí vývar, máslo, sůl

Do 2 litrů vody, do níž přidáme půl litru mléka, vložíme nakrájené porce tresky a necháme přejít varem. Pak zmírníme oheň a necháme zvolna vařit ("táhnout") a rybu uvaříme doměkka. Když je měkká, opatrně ji vyjmeme, dáme na teplé místo, přidáme slané brambory a podáváme buď omaštěné máslem nebo s omáčkou.
Omáčku připravíme tak, že natvrdo vařený žloutek rozsekáme nadrobno, přidáme nasekanou petrželku, trochu hořčice, soli, muškátového květu, citronové šťávy, zalijeme rybím vývarem a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny. Nakonec přidáme kousek másla.

Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den

Aktuálně v diskusích
dnes13:52
1 731 reakcí

Wobenzym

My sister introduced Robert Morris to me that he can assist me in increasing my credit score. After i contacted him for his credit service, he helped... (zkráceno)

Kevin Hale
dnes13:21
18 reakcí

Matkou po 40-tce

pokud to pani zvládne tak proč ne. Ovšem v takovém věku už asi nebude rodit přirozeně, ale císařem

Kiara
dnes13:19
295 reakcí

Plastika prsou

myslíš tu od bolesti co použivaju i maminky po cisaři?

Kiara
dnes13:18
6 reakcí

Císařský řez

kde se dá taková pumpička koupit a kolik stojí?

Kiara
dnes12:49
138 reakcí

ROZCHOD A DEPRESE

Nepředstavitelné a neuvěřitelné. Tohle je Martina Petar, mám dobrou zprávu, kterou se podělím s celým světem. Potřebujete svého bývalého manžela nebo... (zkráceno)

Martina Petar
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.