500 g zelených fazolek, 100 g sójového granulátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 200 ml kysané smetany, 1 lžička mletého kmínu,1 lžička Vegety nebo Podravky či Aromatu, 50 g tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, máslo na vymazání a strouhanka na vysypání mísy, sůl, pepř
Sójový granulát připravíme jako v předešlých receptech. Očištěné fazolky uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme je a vychladlé pokrájíme na poloviny. Scezený sójový granulát smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, Vegetou, kmínem, rozšlehaným vejcem a nasekanou petrželkou. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a střídavě vrstvíme fazolky a sójovou směs. Mísu dáme do středně vyhřáté trouby a necháme zapéct. Po 15 minutách zalijeme kysanou smetanou smíchanou se strouhaným sýrem a pečeme dál, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme s opečenými bramborami nebo celozrnným pečivem a zeleninovým salátem. Pokrm je dobrý i vychladlý.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Aha, já myslel, že multifokál Vám doporučil optometrista. Pokud Vám jej doporučil prodavač (většinou v těchto řetězcích nejsou kvalifikovaní optici)... (zkráceno)
yooo
yooo
Ahoj, máte zkušenosti s odstraňováním parazitů z těla? Jeden člen mé rodiny bohužel propadl ideologii, kterou propaguje Ing. Hana Bláhová z Brna... (zkráceno)