350-400 g krátkých těstovin (spirály, mušličky apod.), 4 menší párky, 200 ml mléka, 100 ml smetany, 50 g strouhaného ementálu, 50 g strouhaného parmazánu nebo čedaru, 1 vrchovatá lžíce strouhanky Z celozrnného pečiva, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce hladké mouky,70 g másla, sůl, pepř
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a rozložíme je do zapékací mísy. Mezitím osmahneme krátce na 30 g másla na kolečka nakrájené párky a vmícháme je k těstovinám. Zbývající máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku, až se vytvoří jíška, kterou zředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Pak přisypeme ementál, přidáme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Hotovou omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme je nastrouhaným parmazánem nebo čedarem smíchaným se strouhankou a na asi 30 minut dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Tak doplňky od světa zdraví jsou právě na přírodní bázi proto jsem také volila pouze ty jejich
mně ho poradil sám lékař a v lékarně se mě pouze zeptali na týden těhu a jinak nic.
ne jenom pro sebe, ale i manžela a děti nakupuji na dedoles.cz, dedoles.sk moc pekné a kvalitní věcí
vitámíny, doplňky stravy jsem brala jenom v těhotenství, jinak ne.
jen pozor, bere se to podle týdnu/trimestrů. Jinak jsou moc dobré, brala jsem je