Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa

Zdravá výživa

Nudle s tofu na japonský způsob

Nudle s tofu na japonský způsob

7.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Japonský styl, výrazné bylinky, zázvor a česnek - v tomto svěžím vývaru plné chuti vás k životu probudí pevné kostky totu a dlouhé pohankové nudle. Tento lahodný nízkotučný recept překypující bílkovinami z totu je vhodný i pro vegetariány. Z celého světa přicházejí důkazy o tom, že konzumace sójových bobů a nejrůznějších výrobků ze sóji může pomoci snížit nebezpečí určitých druhů rakoviny.
Chemikálie v potravinách 2/3

Chemikálie v potravinách 2/3

3.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Máte-li z potravinářských přísad obavy, ať už pro možná jednotlivá rizika nebo dlouhodobý kumulativní efekt, změňte své jídelní návyky tak, abyste se jim vyhnuli. Jezte více syrových po¬travin a snižte příjem upravovaných, abyste tak omezili nadměrný příjem přísad. Vždy pamatujte, že potraviny neobsahující konzervační látky jsou více náchylné k bakteriální kontaminaci.
Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství

Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství

29.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství. Možná někoho překvapí, že se většina minerálek může pít jen v omezeném množství a krátkodobě. Jinak zvyšují riziko nemocí srdce a cév nebo i třeba rakoviny. Nízký a navíc pro zdravý organismus výhodný obsah minerálů má v první řadě minerálka Korunní. Podobně je na tom podle testů Státního zdravotního ústavu Mattoni.
Plísně v potravinách

Plísně v potravinách

27.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Každé hospodyňce se už určitě někdy stalo, že našla ve spíži plesnivý kompot nebo zavařeninu. Co s tím? Opatrně sebrat plíseň a obsah zkonzumovat nebo rovnou celé vyhodit? Odpověď naleznete v tomto článku. Plísně jsou schopny produkovat toxické látky, tzv. mykotoxiny.
Jak na střevní potíže?

Jak na střevní potíže?

26.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Jak poznáme, že naše tělo stávkuje?
Terapie pro vaše zažívání ZDARMA!
Chemikálie v potravinách 1/3

Chemikálie v potravinách 1/3

24.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Do jídla se v malém množství přidávají chemikálie. Z důvodu bezpečnosti a aby zlepšily vzhled nebo prodloužily životnost konzervovaných potravin. V současnosti však vyvolávají úzkost. Sedmdesát pět až osmdesát procent našeho jídelníčku tvoří upravované potraviny. Např. ve Velké Británii obsahuje dnes jídlo desetkrát více přísad než před 30 lety.
Banány

Banány

15.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Zdravé, syté a šikovně "zabalené" banány jsou jedním z ideálních pamlsků, které nám příroda připravila k svačině. Banány rostou ve většině oblastí tropického pásu. Sklízejí se zelené a začínají zrát teprve při transportu. Někdy je nedostaneme úplně zralé ani v obchodě - pak je zapotřebí nechat je při pokojové teplotě "dojít".
Jezme méně a kvalitněji

Jezme méně a kvalitněji

11.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Díky existenci osvětových pořadů a publikací se mi dejme tomu daří přesvědčit část lidí, kteří citlivěji reagují, ke koupi třeba biopotravin. Jenže moji klienti si pak stěžují, že je biopotravina stojí skoro dvakrát tolik. Já odpovídám, že jí přece nemusí sníst tolik.
Co škodí víc? Hamburger, nebo knedlíky?

Co škodí víc? Hamburger, nebo knedlíky?

7.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Americký film Super Size Me měl ukázat, že za obezitou obyvatel USA stojí především hamburgery, hranolky a kola. Podobný český experiment právě v těchto dnech sondoval, co s tělem udělá naše národní kuchyně. Jak srovnání dopadlo? Američan přibral, Čech zhubl.
Obilniny k snídani

Obilniny k snídani

28.2.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Druhy s vysokým obsahem vlákniny jsou dobrým zdrojem nestravitelné vlákniny, která povzbuzuje činnost střev, a stravitelné vlákniny, která napomáhá snižování hladiny cholesterolu v krvi, nízký obsah tuku, většina druhů je obohacena vitaminy a minerálními látkami a navíc jsou zdrojem pomalu, rovnoměrně se uvolňující energie
        Předchozí   1 .. 78910111213 .. 15      Následující
Aktuálně v diskusích
10.1.17:15
7 reakcí

Zdravá výživa

Vůbec nepochybuji o tom že je červená řepa zdravá jak se píše. Proč bych ale z ní měl dělat šťávu a pít uvedené množství denně když můžu řepu rovnou... (zkráceno)

Luboš
26.12.23:00
15 reakcí

dieta

Jitko, to ti teda gratuluji, to je perfekní výsledek! A jak jsi na tom ted? Stále hubnes?

Olga
21.12.23:41
3 reakcí

Zdravé vánoční cukroví

No heleď... já třeba můžu doporučit guaranaplus tam se najdou i nějaké ty dobroty zdravé jako chia semínko.. ale záleží taky co si pod pojmem zdravé... (zkráceno)

Anonym
20.12.16:13
32 reakcí

Probiotika

Vážení, přeji příjemný den. Prosím o vaše zkušenosti s těmito probiotiky - www.omxprobiotika.cz/. Děkuji za každý názor.

Eliška
15.12.21:08
5 reakcí

Doplněk na zlepšení mléka

Já jsem Leno začala se sunarem, zvolila jsem ho z toho důvodu, že na něm bylo i mé první dítě všechno bylo naprosto bez problémů.

Diana
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení