Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa > ČAS ŽÍT NA STŘEDOMOŘSKÝ ZPŮSOB S BORGES

ČAS ŽÍT NA STŘEDOMOŘSKÝ ZPŮSOB S BORGES

8.11.2010 / Rubrika: Zdravá výživa

STŘEDOMOŘSKÁ DIETA

Mnohé studie realizované nejlepšími experty na diety, výživu a zdraví odhalily skutečnost, že obyvatelé zemí Středomoří jsou v kvalitě života a dlouhověkosti na nejvyšší světové úrovni. Tajemstvím tohoto prvenství není nic jiného než STŘEDOMOŘSKÁ DIETA. Ta je charakteristická dostatečnou konzumací cereálií a jejich produktů (chléb, těstoviny a rýže), luštěnin, zeleniny, olivového oleje a suchých plodů. Součástí této diety jsou také, ale v menší míře, ryby, vejce, drůbež a mléčné výrobky.
STŘEDOMOŘSKÁ DIETA  je  zdravý způsob stravování  obyvatel zemí Středomoří, který je velice oblíbený i za jeho hranicemi a který si lehce může osvojit každý. Zkuste žít zdravěji  na středomořský způsob s Borges.
Extra panenský olivový olej Borges je nejhodnotnější potravinou středomořské diety, neboť je bohatý na více složek, především na  mononenasycené mastné kyseliny, hlavně na kyselinu olejovou.
Olivový olej je důležitý při jakékoli  dietě, protože je to jedinečný přírodní produkt obsahující převážně mononenasycené mastné kyseliny. Díky olivovému oleji se středomořské stravování skladá z vyváženého mixu produktů, z nichž si každý zachovává své nutriční vlastnosti a přináší důležité zdroje kalorií, bílkovin, vitamínů, minerálů a jiných živin.

Rádi bychom vás seznámili s tím, jak správně vybrat a využívat všechny kvality, které olivový olej Borges nabízí.

Ve vaší kuchyni můžete olivový olej použít na:
Zálivky
– Extra panenský olivový olej nejdříve smíchejte s posekanými bylinkami, polijte jím salát, dobře promíchejte a přidejte vinný ocet Balsamico di Modena Borges. Olivový olej vytvoří ochrannou vrstvu, která zabráni zelenině, aby zvadla.
Vaření – od smažení přes pečení až po letní grilování zeleniny, ryb nebo masa. Dokonce se hodí i na pečení koláčů, které zůstanou déle čerstvé a nadýchané.
Dochucení – ochutí každé jídlo speciální olivovou chutí – přidejte několik kapek na pizzu, snack, polévku, těstoviny nebo rýži.

Jaký druh olivového oleje na to potřebujete:

Extra panenský olivový olej Borges – Extra panenský olivový olej Borges má svůj jedinečný bouquet. Tato vyvážená kompozice je získána z prvního lisování z optimálního výběru různých druhů oliv. Tato specifická chuť je stabilní v průběhu celého roku.
Extra panenský olivový olej Borges je výjimečně lehký a jemný a jídlu dodá jedinečnou a  neporovnatelnou chuť. Hodí se nejvíce do salátů, ale vyzkoušejte ho i na marinování či jím  zakapejte čerstvě upečenou pizzu nebo nalijte pár kapek do polévky. Můžete si také připravit perfektní středomořskou snídani  s rajčetem, krajícem voňavého chleba a s Extra panenským olivovým olejem Borges .

Borges Olivový olej nebo Olivový olej Extra Mild – směs rafinovaného olivového oleje a extra panenského olivového oleje. Ideální je hlavně na vaření, ale také k použití za studena.

Balsamico di Modena Borges
Balzamikový ocet z červeného vína s označením původu Modena se v Itálii získává dozráváním vína z oblasti Modena v dřevěných sudech.  Spolu s extra panenským olivovým olejem tvoří vinný ocet Balsamico di Modena Borges neodmyslitelnou středomořskou zálivku do salátů.

BORGES
Borges je jednou z prvních společností na světě zabývající se produkty středomořské diety. Reprezentuje její hodnoty, zdravotní benefity, vynikající chuť a základní kvality.
Borges prostřednictvím celého svého sortimentu olivových olejů, vinných octů a suchých plodů zachycuje a splňuje podstatu středomořské diety a přináší do domácností zdravé, přírodní a vyvážené stravování ve formě produktů nejvyšší kvality.

 

Další články z rubriky
Mandle - správná volba mlsání

Mandle - správná volba mlsání

29.1.2018 / Rubrika: Zdravá výživa
Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou výživou hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním.
Vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky

Vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky

11.12.2017 / Rubrika: Zdravá výživa
Celozrnná mouka obsahuje více vlákniny, vitamínů a minerálních látek, než mouka vyrobená pouze z vnitřních částí obilky.
Díky vyššímu obsahu vlákniny a výživných látek je použití celozrnné mouky a výrobků z ní vhodné nejen při racionální stravě, ale i při redukčních dietách, zácpě, či jako prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku.
Další články z rubriky Zdravá výživa...
Aktuálně v diskusích
17.2.22:21
34 reakcí

Probiotika

Já po antibiotikách nasadila probiotika od Pharma Agency. Moc mi pomohly upravit zažívání a na imunitu taky doporučuji. Objednala jsem si přípravek v... (zkráceno)

Klára Rosice
6.2.21:33
579 reakcí

Mladý ječmen a chlorella

Ano mají i pobočky, stačí se podívat na jejich stránky www.fitness4u.cz/kontakty/

Hanka
29.1.13:18
6 reakcí

Jak jíst zdravě a zároveň přibrat (tuk)?

Ahoj, ano ano, pomáhali mi hubnout. No, teď už jsem zase šťastná :) - 20 kg, takže nová postava, nové myslšní :)

Ema
29.1.13:13
8 reakcí

jak pribrat

Achjo, to přibírání je úplně stejný boj, jako hubnutí... A mnohdy je i horší :(

Milena
29.1.13:12
16 reakcí

dieta

Jitko, mohla bys nám prosím napsat, jak jsi na tom těď? Hlavně teda info o tom, jak si váhu udržuješ? Ještě na tebe dohlížejí poradci?

Erika
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení