Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa > Česnekem proti neduhům

Česnekem proti neduhům

7.10.2016 / Rubrika: Zdravá výživa

Léčivé účinky česneku

Česnek působí jako přírodní antibiotikum - POZOR! Na česnek si nevytváříme rezistenci jako u antibiotik! Účinkuje při nachlazení, chřipce a bolestech v krku. Působí proti nadýmání a kornatění tepen a antimykoticky. Prospívá srdci, dále při onemocnění cukrovkou, střevních a žaludečních potížích. Čistí cévy a v neposlední řadě ničí parazity žijící ve střevech. 

 

Česnekem proti kašli  

  • 1/4 l stroužků česneku
  • 1 l mléka
  • med 

Česnek oloupejte, v mléce uvařte doměkka a podle chuti oslaďte medem. Vzniklý sirup užívejte každou hodinu v množství jedné čajové lžičky.

Proti bolesti zubů

  • Pokud vás bolí zuby, oloupejte několik stroužků česneku, na mírném ohni je propečte a rozmačkejte na kaši. Tu ještě horkou přiložte na tvář.

Proti akné

  • Oloupejte stroužek česneku a vymačkejte z něj šťávu (snadněji vám to půjde, když stroužek naříznete). Tu naneste na postižené místo a nechte působit dvacet minut. Poté ji opláchněte.

Proti bradavicím, oparům a plísním

  • Oloupané stroužky česneku rozmačkejte, přiložte na ránu, zavažte a nechte působit po dobu několika hodin.

Česnekem proti dysbakteriím

Časté užívání léků, přemíra konzumace kynutého těsta, masa a mléka způsobuje zamoření zažívacího ústrojí cizorodými mikroorganismy – konidiemi (konidie – sporu hub, slouží k rozmnožování hub), kvasinkami, stafylokoky. Tito parazité, kterým umožňujeme žít na sliznici zahleněného zažívacího ústrojí, se živí krví a zaplavují náš organismus jedy, jež produkují. Souhrnně se tento stav zamoření zažívací soustavy nazývá dysbakteriemií.

Pro boj s dysbakteriemií použijeme česnek. Po dobu jednoho až dvou týdnů sníme denně ráno nalačno hodinu před jídlem jeden stroužek česneku a druhý stroužek dvě hodiny po večeři. Ničím nezajídáme ani nezapíjíme. Těm, jimž česnek páchne a s obtížemi ho polykají, doporučuji česnek rozmačkat, zabalit do chlebové střídky a spolknout. Potíže, které vyvolává česnek, jsouobyčejně spojeny s nemocným žlučníkem, zahleněnými játry a obnaženými střevními rankami způsobených bakteriemi.

Příznakem vyhojení bude, že vymizí nadýmání po jídle. V průběhu léčení obzvlášť zanedbaných případů vyvolává česneková šťáva pálení v jícnu a žaludku. Vše je v pořádku.  Po česnekem usmrcených mikroorganismech se totiž obnažují ranky, které při styku s česnekovou šťávou pálí. Může se objevit i bušení srdce.

Česnek je potravina obsahující rozpuštěné germanium. Kromě česneku obsahuje germanium také aloe vera, ženšen a kostival lékařský. Tento prvek upevňuje „pružinový“ systém všech chlopní v organismu. Kromě toho, že u nemocných vysokým krevním tlakem jej snižuje, působí jako antibiotikum. Vylučuje se dechem plícemi a kůží. Česnek dezinfikuje dýchací cesty.

 

Těžce stravitelný

  • Česnek je potravina, jenž se velmi těžce tráví. Pokud chcete trávení česneku urychlit, rozřízněte česnek a vytáhněte z jeho středu klíček, který se zde nachází.

 

Jak se zbavit zápachu z úst?

Zbavit se zápachu z našich úst můžeme hned několika způsoby:

  • Vypitím sklenice mléka
  • Žvýkáním žvýkačky, hřebíčku, petrželové natě nebo listu bazalky

TIP

  • Až se pustíte do realizace receptů, myslete na to, že při zpracování česneku pomocí kovových pomůcek dochází ke znehodnocení hlavních účinných látek!
  • Upozorňujeme, že z výšenou konzumaci česneku lékaři nedoporučují ženám těhotným, kojícím a malým dětem.
Další články z rubriky
Mandle - správná volba mlsání

Mandle - správná volba mlsání

29.1.2018 / Rubrika: Zdravá výživa
Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou výživou hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním.
Vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky

Vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky

11.12.2017 / Rubrika: Zdravá výživa
Celozrnná mouka obsahuje více vlákniny, vitamínů a minerálních látek, než mouka vyrobená pouze z vnitřních částí obilky.
Díky vyššímu obsahu vlákniny a výživných látek je použití celozrnné mouky a výrobků z ní vhodné nejen při racionální stravě, ale i při redukčních dietách, zácpě, či jako prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku.
Další články z rubriky Zdravá výživa...
Aktuálně v diskusích
17.2.22:21
34 reakcí

Probiotika

Já po antibiotikách nasadila probiotika od Pharma Agency. Moc mi pomohly upravit zažívání a na imunitu taky doporučuji. Objednala jsem si přípravek v... (zkráceno)

Klára Rosice
6.2.21:33
579 reakcí

Mladý ječmen a chlorella

Ano mají i pobočky, stačí se podívat na jejich stránky www.fitness4u.cz/kontakty/

Hanka
29.1.13:18
6 reakcí

Jak jíst zdravě a zároveň přibrat (tuk)?

Ahoj, ano ano, pomáhali mi hubnout. No, teď už jsem zase šťastná :) - 20 kg, takže nová postava, nové myslšní :)

Ema
29.1.13:13
8 reakcí

jak pribrat

Achjo, to přibírání je úplně stejný boj, jako hubnutí... A mnohdy je i horší :(

Milena
29.1.13:12
16 reakcí

dieta

Jitko, mohla bys nám prosím napsat, jak jsi na tom těď? Hlavně teda info o tom, jak si váhu udržuješ? Ještě na tebe dohlížejí poradci?

Erika
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení