Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa > Recept na domácí Cheesecake

Recept na domácí Cheesecake

24.2.2017 / Rubrika: Zdravá výživa

Recept na Cheesecake, který zvládnete připravit sami.

Jednoduchá záležitost, tento recept mám již mnohokrát vyzkoušený a upravený.

 

Na náplň:

  • 500 g ricotty (mascarpone)
  • 200 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
  • 150 g třtinového cukru (co nejjemnějšího)
  • 3 vejce
  • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
  • vanilkový cukr

Na korpus:

  • 200 g cereálních sušenek
  • 55 g mletých ořechů (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy)
  • 125 g rozpuštěného másla

 

 

Postup přípravy receptu

 

Sušenky rozdrtíme v mixeru nebo ručně v silném sáčku paličkou na maso nebo válečkem opravdu nadrobno.  Přidáme ořechy, které jsme si v mixéru rozdrtili na menší kousky, které nám pak pěkně v puse křupnou, ne tedy najemno. Vše promícháme s rozehřátým máslem.

Připravenou hmotu na korpus za pomoci lžíce rovnoměrně navrstvíme na dno formy, vytvoříme i nízké okraje. Dáme do lednice ztuhnout. Lze i do mrazáku, když se hodně spěchá.

 

Mléčné přísady s cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a celými vejci důkladně promícháme buď ručně nebo v mixéru.

 

Já peču v předehřáté troubě na 140 stupňů hodinu a půl, ale po hodině dort kontrolujte, každá trouba peče jinak. Dort je hotový ve chvíli, kdy náplň po okrajích zezlátne a uprostřed se ještě lehce chvěje.

 

Po vychladnutí zdobíme buď zakysanou smetanou nebo lesními plody, či jiným ovocem, čokoládovou polevou, citronovou polevou, jak má kdo nejraději.

 

 

TIPY na to, jak nezkazit Cheesecake

  1. Při míchání používejte metličku nebo robot
    „Při míchání směsi je ideální používat metličku nebo směs spojit v robotu. Směs ale mícháme, nešleháme, jinak bude cheesecake plný bublin. Volte proto vždy nejnižší rychlost“.

  2. Ingredience přidávejte postupně
    K sýru nejdříve přisypte cukr a míchejte do jeho úplného rozpuštění. Teprve potom postupně vmíchejte vejce.

  3. Vodní lázeň
    Pečení s vodní lázni je nutné proto, aby cheesecake nepraskl a nevysušil se. Můžete dortovou formu obalit alobalem a položit přímo do vodní lázně. Já dávám na dno trouby vysoký pekáč naplněný vodou a splní to stejnou službu.

  4. Dort je hotový dříve, než zhnědne
    „Při pečení by dort by neměl vůbec zhnědnout. Že je hotový, poznáte podle toho, že se ve středu stále trochu třese. Pokud ho dopečete do stavu, kdy bude zcela pevný, bude přepečený, pravděpodobně vysušený a může i praskat“.

  5. Cheesecake nechte chladnout pomalu
    Upečený cheesecake nechte pomalu zchladnout ve vypnuté, otevřené troubě. Teplotní šok by totiž mohl v některých případech způsobit praskání.

  6. Vyndávejte studený
    Z formy je ideální dort vyndávat až po vychlazení.

Dobrou chuť!

 

Další články z rubriky
Hlíva ústřičná aneb není houba jako houba

Hlíva ústřičná aneb není houba jako houba

22.5.2017 / Rubrika: Zdravá výživa
Tato dřevokazná houba byla donedávna považována jen za jakousi lahůdku, ale lékařské výzkumy ukázaly, že v ní je ještě něco mnohem vzácnějšího: má nesmírně hojivé účinky. Hlíva ústřičná, jejíž pozitivní účinky na zdraví znali již před staletími Číňané, se začala koncem minulého století objevovat i na našich prostřených stolech.
"FAMÓZNÍ" nepečený borůvkový dort

"FAMÓZNÍ" nepečený borůvkový dort

15.5.2017 / Rubrika: Zdravá výživa
Blíží se léto a tak si pojďme připravit osvěžující nepečený dort.....jediné co máte za úkol, je říci si, jaké ovoce Vám nejvíce chutná a pak už se jen vrhneme na recept.
Další články z rubriky Zdravá výživa...
Aktuálně v diskusích
16.5.18:02
2 reakcí

Doplněk na zlepšení mléka

Soudě dle sebe bych řekla, že ano. Pila jsem ho půl roku, možná i dýl a měla jsem mléka na rozdávání :D :). Chutově je velmi příjemný a když jsem... (zkráceno)

Mila
29.4.12:45
21 reakcí

Odšťavňovače

Tak jsem si ho objednala :-)

Pavla
26.4.0:10
18 reakcí

Nechuť k ovoci a zelenině

Dobře, zkusíme to, zda to bude chutnat i nám.

Evžen
23.3.19:11
3 reakcí

Klubní výživa

Tak díky za radu, už ji mám koupenou doma a začínám užívat :)-

Marek
22.3.20:01
1 reakcí

Vietnamská kuchyně

Ahoj, najde se tu stejný milovník vietnamské kuchyně jako jsem já a podělí se o nějaké recepty ? :))

Maila
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení