Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Drůbež > ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSA S RAJČATY A SÝREM

ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSA S RAJČATY A SÝREM

29.8.2006 / Rubrika: Drůbež

4 kuřecí prsa (po 150 g), 4 rajčata, 100 g tvrdého strouhaného sýra, 2 lžíce směsi nasekaných čerstvých bylinek (tymián, oregano, petrželka aj.-popř. 1 lžička sušené směsi koření), 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme po obou stranách na oleji a na másle. Pak je vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, poklademe na ně na plátky nakrájená rajčata a posypeme sýrem promíchaným se směsí nasekaných bylinek. Ve středně vyhřáté troubě zapékáme, až se sýr roztaví a zezlátne. Podáváme s pečenými brambory a zeleninovým salátem.
Obměna: Místo tvrdého strouhaného sýra, např. ementálu, můžeme použít i na kostičky nakrájený balkánský sýr nebo ovčí či pokrájenou mozzarellu.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes14:41
3 reakcí

Skleník

Děkuji, koukneme se. Fakt nám bude stačit nějaký malinký. Nechceme do toho zase moc investovat,

Petra
dnes13:55
211 reakcí

Ucpane dutiny???

Mně teda kolem nosu pomáhá mastička od pinio nasalu.

Linda
dnes9:14
7 reakcí

Laser Fotona zkušenosti

Můžu se zeptat jak ta konzultace proběhla? Mě se ta klinika Yes Visage docela zamlouvá a potřebovala bych taky ty chloupky dát pryč, ono to je asi na... (zkráceno)

Anonym
včera18:38
583 reakcí

Mladý ječmen a chlorella

A kde nakupuješ? Hledám fakt kvalitní.

Jana
včera17:35
3 reakcí

Adrenalin v Rakousku

Děkuji za tip, mrknu se na to s klukama a něco pohledáme.

Pavel
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.