Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Hovězí maso > Hovězí filé s brambory

Hovězí filé s brambory

29.8.2006 / Rubrika: Hovězí maso

200 g zadního hovězího masa, 30 g oleje, 50 g cibule, 20 g mrkve, 20 g celeru, 20 g petržele, 300 g brambor, 1 dcl mléka, l0g hladké mouky, 1 lžíce hořčice, sůl

Z masa nakrájíme plátky, slabě je naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a rychle opečeme po obou stranách v polovině oleje. Ve zbývajícím oleji osmažíme najemno nakrájenou a na kostičky pokrájenou zeleninu. Přidáme hořčici, zalijeme vodou a necháme povařit. Pak přidáme opečené plátky a dusíme do poloměkka. Plátky vyjmeme ze šťávy, srovnáme do čistého kastrolu a na ně srovnáme očištěné a na plátky krájené syrové brambory. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme mlékem, dle potřeby vodou a povaříme. Provařenou šťávou polijeme brambory a plátky masa a zapečeme v troubě.

Jedna porce přibližně obsahuje:
45 g bílkovin, 21 g tuků, 27 g sacharidů, 71 mg cholesterolu, 4,2 g vlákniny 480 kcal = 2000 kJ

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Recepty se sníženým obsahem cholesterolu

Aktuálně v diskusích
včera23:44
1 reakcí

Vitamín D

Zdravím, potřebovala bych mamce koupit doplněk stravy s vitamínem D. Jaký mi doporučíte?

Markéta
včera16:53
557 reakcí

zkušenosti s léčitely u rakoviny

Opravdu?? Co to je za přípravek? Kde si pro něj chodíte?

Petra
včera16:41
80 reakcí

Léky-závislost

Byl jsem dlouhá léta závislý na Tramadolu, po jeho vysazení jsem krátkodobě přešel na opium, protože se to psychicky nedalo vydržet, trpěl jsem... (zkráceno)

Gilles
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.