Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Hovězí maso > Hovězí filé s brambory

Hovězí filé s brambory

29.8.2006 / Rubrika: Hovězí maso

200 g zadního hovězího masa, 30 g oleje, 50 g cibule, 20 g mrkve, 20 g celeru, 20 g petržele, 300 g brambor, 1 dcl mléka, l0g hladké mouky, 1 lžíce hořčice, sůl

Z masa nakrájíme plátky, slabě je naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a rychle opečeme po obou stranách v polovině oleje. Ve zbývajícím oleji osmažíme najemno nakrájenou a na kostičky pokrájenou zeleninu. Přidáme hořčici, zalijeme vodou a necháme povařit. Pak přidáme opečené plátky a dusíme do poloměkka. Plátky vyjmeme ze šťávy, srovnáme do čistého kastrolu a na ně srovnáme očištěné a na plátky krájené syrové brambory. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme mlékem, dle potřeby vodou a povaříme. Provařenou šťávou polijeme brambory a plátky masa a zapečeme v troubě.

Jedna porce přibližně obsahuje:
45 g bílkovin, 21 g tuků, 27 g sacharidů, 71 mg cholesterolu, 4,2 g vlákniny 480 kcal = 2000 kJ

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Recepty se sníženým obsahem cholesterolu

Aktuálně v diskusích
dnes15:33
119 reakcí

roztroušená skleroza

Jaja
dnes13:54
138 reakcí

zdravé vlasy

Jo. Všechny, co mají stejnou ajpinu jako ty, komiku :))

Hanka
dnes13:51
40 reakcí

batoh thebag

Ještě, že to tady ošetřili tím, že zviditelnili konce ip. Tak je vidět, že propaguješ nějakou blbost.

Hanka
dnes13:45
14 reakcí

itamíny v těhotenství

Hezky sis odpověděla :))

Hanka
dnes13:43
114 reakcí

Průjem

Ty nevíš, že tu jsou vidět ip adres? Při najetí na jméno? Tak proč se tak ztrapňuješ?

Hanka
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.