Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Dušený králík s rybízem a houbami

Dušený králík s rybízem a houbami

29.8.2006 / Rubrika: Králík

1 králík, 100 g anglické libové slaniny, 150 g červeného rybízu, 500 g čerstvých hub, 100 ml octa, 100 ml bílého vína, asi 250 ml vývaru (i z kostky), 2 lžičky majoránky, sůl, pepř

Očištěného králíka rozdělíme na porce a namočíme na 20 minut do vody ochucené octem. Pak porce vyjmeme, necháme okapat, osolíme je, opepříme, jednotlivě obalíme v plátcích slaniny a konce zachytíme párátkem. Poklademe je do většího rendlíku a slaninu necháme osmahnout ze všech stran. Pak přisypeme majoránku, králičí maso podlijeme vínem a když se vydusí, podléváme ho občas vývarem. Když maso téměř změkne, přidáme očištěné a pokrájené houby, poloviční množství očištěného rybízu a dusíme dál vše za občasného podlévání vývarem doměkka. Než stáhneme hrnec z plotny, přidáme zbývající rybíz, promícháme a už nevaříme. Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo i bramborovými knedlíky.
Obměna: Místo anglické slaniny můžeme použít plátky uzené krůtí šunky nebo libové debrecínky.
Máme-li čerstvé bylinky, můžeme využít kromě čerstvé majoránky také tymián anebo přidat do pokrmu obě dvě koření.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes2:28
1 reakcí

hire a hacker

Do you want a professional hacker? Hack facebook ? Hack email? Change school grades? Hack visichat room ? Hack flash chat room ? Hack ftp user & pass... (zkráceno)

Anonym
dnes1:58
1 737 reakcí

Wobenzym

My husband had an affair about 6 months ago and since then Ive never been able to trust him because he is still very sneaky. I saw a testimonial... (zkráceno)

Payne Butler
dnes1:43
6 reakcí

Lupénka a zkušenosti při její léčbě

Nejsem nejmladší, s mírnější formou lupénky se potýkám již dlouho, když se občas zhorší / je pravdou, že je na vině stres, nebo prodělaná viróza/... (zkráceno)

Johanna
včera23:59
61 reakcí

Zdravá snídaně?

takovej celozrnej rohlík/bageta s 100% džemem, tomu říkám chuťovka(já používám ten od Relaxu)

Eva
včera23:33
101 reakcí

Zdravé jídlo?

pro mě je zdravým jídlem, rsp. doplnkem k pečivu jahodový nebo broskový džem od Relaxu s 100% podílem ovoce

Terez
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.