Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Dušený králík s rybízem a houbami

Dušený králík s rybízem a houbami

29.8.2006 / Rubrika: Králík

1 králík, 100 g anglické libové slaniny, 150 g červeného rybízu, 500 g čerstvých hub, 100 ml octa, 100 ml bílého vína, asi 250 ml vývaru (i z kostky), 2 lžičky majoránky, sůl, pepř

Očištěného králíka rozdělíme na porce a namočíme na 20 minut do vody ochucené octem. Pak porce vyjmeme, necháme okapat, osolíme je, opepříme, jednotlivě obalíme v plátcích slaniny a konce zachytíme párátkem. Poklademe je do většího rendlíku a slaninu necháme osmahnout ze všech stran. Pak přisypeme majoránku, králičí maso podlijeme vínem a když se vydusí, podléváme ho občas vývarem. Když maso téměř změkne, přidáme očištěné a pokrájené houby, poloviční množství očištěného rybízu a dusíme dál vše za občasného podlévání vývarem doměkka. Než stáhneme hrnec z plotny, přidáme zbývající rybíz, promícháme a už nevaříme. Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo i bramborovými knedlíky.
Obměna: Místo anglické slaniny můžeme použít plátky uzené krůtí šunky nebo libové debrecínky.
Máme-li čerstvé bylinky, můžeme využít kromě čerstvé majoránky také tymián anebo přidat do pokrmu obě dvě koření.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes15:33
119 reakcí

roztroušená skleroza

Jaja
dnes13:54
138 reakcí

zdravé vlasy

Jo. Všechny, co mají stejnou ajpinu jako ty, komiku :))

Hanka
dnes13:51
40 reakcí

batoh thebag

Ještě, že to tady ošetřili tím, že zviditelnili konce ip. Tak je vidět, že propaguješ nějakou blbost.

Hanka
dnes13:45
14 reakcí

itamíny v těhotenství

Hezky sis odpověděla :))

Hanka
dnes13:43
114 reakcí

Průjem

Ty nevíš, že tu jsou vidět ip adres? Při najetí na jméno? Tak proč se tak ztrapňuješ?

Hanka
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.