300 g pohanky, 100 g tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, hrst petrželky, strouhanka z celozrnného pečiva na obalení, 1 lžíce oleje na osmahnutí cibule, olej na smažení, sůl
Pohanku uvaříme ve vodě do měkka a pak scedíme. Do vychladlé pohanky přidáme strouhaný sýr, drobně nakrájenou osmahnutou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozšlehané vejce, majoránku, sůl a vše důkladně promícháme. Z takto vzniklé husté hmoty tvoříme menší karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji a hotové necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Aha, já myslel, že multifokál Vám doporučil optometrista. Pokud Vám jej doporučil prodavač (většinou v těchto řetězcích nejsou kvalifikovaní optici)... (zkráceno)
yooo
yooo
Ahoj, máte zkušenosti s odstraňováním parazitů z těla? Jeden člen mé rodiny bohužel propadl ideologii, kterou propaguje Ing. Hana Bláhová z Brna... (zkráceno)