Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Luštěniny a obiloviny > ZAPEČENÁ SÓJA S RÝŽÍ

ZAPEČENÁ SÓJA S RÝŽÍ

29.8.2006 / Rubrika: Luštěniny a obiloviny

300 g uvařených sójových bobů, 150 g rýže, 200 g konzervované kukuřice, 500 g brokolice, 1 cibule, 1 lžička kari koření, asi 400 ml zeleninového vývaru (i z kostky), 2 vejce, 200 ml mléka, 50 g tvrdého strouhaného sýra, 1 lžíce oleje, olej na vymazání mísy, sůl, pepř

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rýži a necháme ji osmahnout. Pak ji zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme doměkka. Na růžičky rozebranou brokolici také uvaříme téměř do měkka v mírně osolené vodě, pak ji scedíme. Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu uvařené rýže, vrstvu uvařených sójových bobů smíchaných se scezenou kukuřicí, růžičky brokolice a takto pokračujeme do spotřebování surovin. Směs zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, strouhaným sýrem, ochucenými solí, kari kořením a pepřem a v horké troubě zapékáme asi 25 - 30 minut dorůžova.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka

Aktuálně v diskusích
dnes14:41
3 reakcí

Skleník

Děkuji, koukneme se. Fakt nám bude stačit nějaký malinký. Nechceme do toho zase moc investovat,

Petra
dnes13:55
211 reakcí

Ucpane dutiny???

Mně teda kolem nosu pomáhá mastička od pinio nasalu.

Linda
dnes9:14
7 reakcí

Laser Fotona zkušenosti

Můžu se zeptat jak ta konzultace proběhla? Mě se ta klinika Yes Visage docela zamlouvá a potřebovala bych taky ty chloupky dát pryč, ono to je asi na... (zkráceno)

Anonym
včera18:38
583 reakcí

Mladý ječmen a chlorella

A kde nakupuješ? Hledám fakt kvalitní.

Jana
včera17:35
3 reakcí

Adrenalin v Rakousku

Děkuji za tip, mrknu se na to s klukama a něco pohledáme.

Pavel
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.