Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Bio > Levandulové opojení

Levandulové opojení

7.7.2019 / Rubrika: Bio

Recept na levandulový sirup

Ingredience

  • Větší hrnek levandulových květů. (Mohou být sušené, já upřednostňuji čerstvé)
  • 1,5 litry vody
  • 1 citron
  • 3 kousky celé skořice (nemusí být)
  • půl hrnku medu
  • 200 g bílého cukru (Lze použít i třtinový, ale sirup tak bude nahnědlý a ne krásně fialový)
  • 1 lžička kyseliny citronové

Postup

  1. Natrháme levandulové květy a volně  je nasypeme do větší skleněné nádoby nebo do plastové /skleněné mísy (nemá být kovová nádoba). Květy mohou mít i stopku, ale doporučujeme je raději úplně obrat.
  2. Převaříme 1,5 litru vody a poté ji necháme chvíli odstát. Poté vodu nalijeme do skleněné nádoby ve které jsou květy.
  3. Přidáme 3-4 kousky celé skořice, nakrájíme na kolečka 1-2 citrony (kůru opláchneme nebo ořežeme). Poté přisypeme kyselinu citronovou. Voda se krásně zbarví do fialkova.
  4. Necháme louhovat 24 hodin. Nejlépe v lednici, nebo v přítmí. Například v kuchyňské skřínce.
  5. Druhý den vložíme do velkého kastrolu plátno či plínku, přes které přecedíme obsah lahve a dobře vymačkáme.
  6. Levanduli vyhodíme. (Já ji použila jako přírodní osvěžovač vzduchu. Stačí ji nasypat do misky a nechat ležet třeba na stole v obýváku. Krásně nám to tu stále voní celým bytem.)
  7. Do levandulové vody poté přidáme cukr a med a poté zahřejeme na 85 stupňů. Jakmile dosáhneme této teploty, hned vypneme. Nesmí projít varem!
  8. Ještě horké naléváme do dobře vymytých (převařených) skleněných lahví a to až po okraj. Zamezí se tak přístupu vzduchu, víčka se dobře chytí a sirup se nekazí.
  9. Víčka musí být vyvařená. Po naplnění sklenici uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, abychom zničili všechny zárodky na víčku.
  10. Sirup nejlépe chutná s perlivou vodou, plátkem pomeranče. Na ozdobu používám snítku čerstvé levandule a doplním ledem. 

 

Další články z rubriky
WARTH - Sooo gut Schmeckt Bucklige Welt !!! /4.

WARTH - Sooo gut Schmeckt Bucklige Welt !!! /4.

7.5.2007 / Rubrika: Bio
Rakouská přehlídka kuchařského umění v Dolnorakouském Pittentalu/Hochwechselu pořádaná Odbornou zemědělskou školou ve Warthu, došla čtvrtým dnem ke svému závěru. Způsob její organizace a vážnost prezentace
WARTH - Sooo gut Schmeckt Bucklige Welt !!! /3.

WARTH - Sooo gut Schmeckt Bucklige Welt !!! /3.

5.5.2007 / Rubrika: Bio
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Další články z rubriky Bio...
Aktuálně v diskusích
11.7.0:53
51 reakcí

Probiotika

Já mám zkušenost s Laktobacily 5 od Swissu, fungovaly mi dobře. Hlavně brát s rozestupem 2 hod. po antibiotikách, aby se neničila jejich působnost.

Janča
29.5.23:48
19 reakcí

Zdravá výživa

já se snažím vařit převážně zdravé jídlo od doby co jsem začla hubnout, většinou se inspiruji z receptů světa zdraví

Nina
29.5.23:19
21 reakcí

Zdravé hubnutí

co zkusit nějakého odborného poradce ? já docházela v Brně do Světa zdraví a díky jejich programu jsem za půl roku shodila 12kg

Nina
28.5.19:50
79 reakcí

zdravé jídlo pro děti

Děkuji, jde mi právě o to, aby tam nebyly přidané cukry a nějaký ovocný odpad. Ale pokud je to jen ovoce, tak to je super.

Silva
26.5.16:25
30 reakcí

Letní grilování, jaký gril?

Wow, tak ten je hodně dobrej. Ten by se mi líbil k nám na terasu.

Valerie
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.