Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Bio > WARTH - Sooo gut Schmeckt Bucklige Welt !!! /3.

WARTH - Sooo gut Schmeckt Bucklige Welt !!! /3.

5.5.2007 / Rubrika: Bio

Alex Neumayer
Strávil 18 roků v pětihvězdičkových hotelech při své cestě kolem světa. Při pobytu v Los Ageles měl možnost poznávat kalifornskou kuchyni. Toto místo osobitého způsobu kulinářského projevu jej fascinuje dodneška.
Poté strávil 3 roky na Havaji, kde se seznamoval se způsobem tvorby pacifické kuchyně a jejím rozmanitým zastoupením ryb a mořských plodů, které nikdy předtím ani poté neviděl.
Za nejzajímavější zahraniční zážitek považuje ovšem Alex svůj devítiletý pobyt v jihovýchodní Asii, protože tak jak je pozoruhodná asijská kultura, tak stejný obdiv náleží i asijské kuchyni.
Neumayer vedl 7 roků kuchyně dvou pětihvězdičkových hotelů v Thajsku s více než 200 kuchaři a učil thajskou, japonskou, vietnamskou a čínskou kuchyni. V té době vařil pro hvězdy show byznysu jako byly Janeta Jacksonová, Whitney Houston nebo pro thajsou královskou rodinu a mnohé další.
V roce 1997 se Alexu Niedermayerovi podařilo dosáhnout velmi významného ocenění "Nejlepší hotel".

Alex Neumayer obdržel ve Warthu celkem tři zlaté medaile a cenu pro nejlepšího umělce soutěže, kdy plný počet 40 bodů získal za tvorbu tukové skulptury, za tvorbu z margarínu obdržel 39 bodůl a za ledový monument byl hodnocen 39 body.

 
Fényx v květinové zahradě - kořen taro


Lovec doby kamenné


Ledová skulptura za kterou získal Alex Neumayer zlatou medaili

Angkana Neumayerová
Angkana, mimochodem velmi sympatická a milá žena, je manželkou Alexe Neumayera. Jako Thajce jí bylo dáno do vínku vyřezávání ovoce a zeleniny včetně umění thajské kuchyně, kterou se již od útlého dětství učila od své matky. Ve vyřezávání se zdokonalovala u jednoho z nejlepších thajských dekorativních řezbářů.
V proslulé vietnamské restauraci "Le Danang" v Bangkoku se naučila oblíbeným vietnamským kulinářským specialitám.
Za dosavadní kariéru dosáhla při každém účasti na mezinárodní soutěži v carvingu 13 zlatých medailí. (po Wartu má již o jednu více, pozn. redakce)

  

  

  

Angkaně Neumayerové za její výkon udělila porota zlatou medaili a 39 bodů.
Manželský pár Neumayrových získal za svoji uměleckou kariéru, včetně Warthu, celkem 31 zlatých medailí.
Z toho při Culinary Word Cupu 2002 v Lucembursku a při olympiádě 2004 v Erfurtu.

Manuela Felsleitnerová

 

Rakušanka Manuela Felsleitnerová se věnuje dvojí umělecké tvorbě, a to z margarínu a z ovoce a zeleniny. Za margarínový výtvor "Jeníček a jeho husy" získala v Lucembrusku zlatou medaili. Zde se ovšem vešla "pouze" do stříbra s návdavkem 35 bodů, neboť rozhodčí si ze Světového poháru dobře pamatovali, že Honzík a husičky jsou tak trochu obnošenou vestou. Manuela připravila pro warthskou soutěž novou sošku "Rusalka", která již byla oceněna zlatou medailí a 36 body. Za zeleninu obdržela paní Felsleitnerová zlatou medaili a plný počet 40 bodů, včetně ceny "Vítězka dne".

  

  

 

Manuela, Angkana, Alex - zlatí a nejúspěšnější výtvarníci KochKunstSchau

Regionální tým Praha

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

Manažer                                          - Radek Příhonský
Kapitán                                            - Jan Davídek

Výstavní mísa pro 6 - 8 osob           - Marek Neumann
Finger Food pro 6 - 8 osob             - Radek Roubíček
1 mísa předkrmu pro 6 - 8 osob 
sestávající z 8 předkrmů                   - Tomáš Kněz
1 Restaurační mísa pro 2 osoby        - Radek Roubíček
1 Restaurační mísa pro 4 osoby        - Jiří Vácha
1 7chodové Gourmetmenu
včetně dezertu                                   - Jan Davídek
1 dezertní mísa s monumentem          - Věra Kocincová
1 mísa pralinek jemného pečiva
nebo Petit Foure pro 6 - 8
pro 6 - 8 osob                                  - Věra Kocincová

S Radkem Příhonským, manažerem RTP  jsme vedli rozhovor o častých proměnách RTP. Prvá otázka zněla, jakéže podoby je ta současná?
V lednu jsem převzal pozici týmového manažera a Jan Davídek zaujal post kapitána. Zbylé personální obsazení se nám podařilo zvládnout do poloviny následujícího měsíce s následnou realizací dvou zkušebních treninků a pozdější objemnější předváděcí akcí za přítomnosti médií.
Tento druh tréninkového soustředění byl zároveň přípravou pro 9. ročník kulinářské soutěže ve Warthu.

Jedná se tedy o zahraniční premiéru RTP a de facto vůbec první týmovou soutěž v tomto novodobém složení. S jakým cílem přijíždí vaše výprava do Dolního Rakouska?
Priorita naší přítomnosti má bod významu především v tvrdé zkoušce každého jednotlivce, jak se na svém postu dokáže asimilovat do, od něho očekávaných výkonů. Tato soutěž včetně následujích, má přípravné zaměření na kulinářský Olymp následujícího roku v Erfurtu.

Jaké rozestupy hodnotících dílků měla stupnice pro výběr nových členů RTP?
Nábor probíhal formou anonce na kterou zareagovalo asi dvacet lidí, z nichž někteří již měli soutěžní zkušenosti. Z těch jsme vytvořili šestnáctičlenný kádr, v němž jsou např. i juniorští soutěžní tovaryši, či další mladí lidé, kteří pracují ve špičkových restauracích a vyznačující se tvůrčím citem vhodným pro soutěžní tvorbu. Tuto skupinu jsme již měli vyhlídnutu a oslovili jsme ji sami. Jejich dosavadní průprava podělená  věkem, nám vytváří velmi perspektivní výslednici pro budoucnost.

Cíl a jemu podřízený způsob práce v krátkodobém horizontu je zřejmý. Bude se i po olympiádě RTP zaměřovat výhradně na studenou kuchyni?
Do Erfurtu určitě ne, protože regionální týmy provádí pouze tvorbu studené kuchyně. Ale poté si zřejmě zkusíme též něco uvařit, řekněme spíše pro vlastní potěšení, protože přece jenom kuchař a vaření je vzájemná svázanost a je to o úplně něčem jiném, než pouze o výstavě.
Vše v současnosti bude tedy podřízeno cíli k dosažení úspěchu na olympiádě.

  

  

David Beran - stříbro (Silber) 32 bodů

Restaurace Otty Reissenbauera, jednoho z předních organizátorů Koch Kunst Schau ve Warthu, kde též trénuje Národní tým juniorů Rakouska

Köchentem EXPO 2000 Hannover

  

Tatar z lososa na octové omáčce se šťávou z trpasličním pomerančů
Řezy lososa s uzenou lososí krustou, křenová omáčka
Bílý páreček z lososa
•••
Petrželové dueto
Závin z jelita
•••
Jemný plátek ze hřebetu selete se šalotkou s octem Balsamico
Ragú z plátku selečí kýta v listovém těstu
Kapusta s jablky a chili papričkami
Bramborovo řepná pěna
•••
Čokoládové sufle s kanaší
Jahodové parfait se zeleným pepřem


Hodnotící komisaři, kterým neunikla ani myš

NORDSEE C&N

Firma s rybím sortimentem Cerny & Nordsse vznikla  listopadu 1999 fúzí s velkoobchodem Nordsee. Obě firmy se pohybují na rakouském rybím trhu již více jak 100 roků.
 Při příležitosti gastronomické soutěže ve Warthu byli též přítomni její zástupci, kteří nabízeli přtomným v prostoru Odborné zemědělské školy pečenou nabídku své obchodní produkce.

Siven na sépiových špagetách s bylinkami
Suroviny pro 4 porce

4 filety ze sivena
sůl, petržel, olivový olej
rajčata nakrájená na proužky
bazalka na zdobení

Příprava nudlí

300 g (tvrdé) pšeničné mouky
3 vejce
1 PL olivového oleje
8 g sépiové barvivo
sůl

Omáčka z medvědího česneku

50 g petržele
200 g medvědího česneku
100 g bazalky
200 ml hroznového oleje
sůl, pepř, citronová šťáva

Všechny nudlové suroviny důkladně prohněteme do poddajného těsta. Zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet. Poté těsto protlačíme nudlovačem a nařežeme na požadovanou délku a vaříme ve slané vodě.
Medvědí česnek, bazalku, petržel s olejem vložíme do mixéru.
Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Sivenový filet na olivovém oleji na straně kůže opečeme a po otočení na mírném ohni dopečeme druhou stranu. Okořeníme.
Na talíř vložíme nudle, filet a polijeme omáčkou z medvědího česneku.

- Pokračování zítra -
- Fortsetzung folgt -

Další články z rubriky
Levandulové opojení

Levandulové opojení

7.7.2019 / Rubrika: Bio
Sirup je krásně voňavý a nejlépe chutná s perlivou vodou a plátkem pomeranče. Vůně i chuť je opravdu lahodná a čistě přírodní.
WARTH - Sooo gut Schmeckt Bucklige Welt !!! /4.

WARTH - Sooo gut Schmeckt Bucklige Welt !!! /4.

7.5.2007 / Rubrika: Bio
Rakouská přehlídka kuchařského umění v Dolnorakouském Pittentalu/Hochwechselu pořádaná Odbornou zemědělskou školou ve Warthu, došla čtvrtým dnem ke svému závěru. Způsob její organizace a vážnost prezentace
Další články z rubriky Bio...
Aktuálně v diskusích
včera8:37
57 reakcí

Probiotika

Ano, dávám je nárazově, ale pravidelně několikrát do roka. Třeba teď je děti užívají. Jsou velmi kvalitní, stačí se zeptat v lékárně. Dříve se... (zkráceno)

Zdena
12.9.21:06
586 reakcí

Mladý ječmen a chlorella

Detox je super věc, který pomáhá tělu odlehčit a odpočinout.

Dana
10.9.14:57
1 reakcí

Co doporučíte na úzkosti?

Zdravím, doporučíte mi nějaký preparát na stavy úzkosti. Mám teď hodně práce, stres... Na to, jít k lékaři, to ještě není.

Julie
10.9.14:56
1 reakcí

Co doporučíte na úzkosti?

Zdravím, doporučíte mi nějaký preparát na stavy úzkosti. Mám teď hodně práce, stres... Na to, jít k lékaři, to ještě není.

Julie
10.9.14:55
1 reakcí

Co doporučíte na úzkosti?

Zdravím, doporučíte mi nějaký preparát na stavy úzkosti. Mám teď hodně práce, stres... Na to, jít k lékaři, to ještě není.

Julie
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.