2 růžice brokolice, 2 lžíce olivového oleje, špetka mletého pepře, 2 stroužky česneku, sůl, 1/2 šálku bílého vína, šálek smetany, 1 žloutek
Očištěnou a opláchnutou, na růžičky rozdělenou brokolici vložíme na pánev s rozehřátým olejem a prohřejeme ji, až změkne. Potom ji vyjmeme, na pánev dáme prolisovaný česnek a osmahneme jej. Přidáme zpět růžičky brokolice a v oleji je necháme zesklovatět. Opepříme je a osolíme. Brokolici vyndáme a vložíme do mísy. K oleji přilijeme víno a převaříme je. Smetanu rozkvedláme se žloutkem, směs přelijeme k oleji a za stálého míchání prohřejeme. Směs se nesmí vařit, žloutky by se srazily. Hotovou omáčkou zalijeme brokolici v míse. Podáváme k masu nebo k drůbeži.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Zeleninová kuchařka
Ahoj. Umíte mně někdo poradit kvalitní ortopedickou kancelářskou židli? Děkuji
Moc díky,objednala jsem je v drmax, mám už i vyzkoušené a super
Mně se povedlo přítelkyni vybrat krásný set na Olivie.cz. Vím, že po něm pokukovala, tak snad bude mít radost :)
Moc díky za rady. Vaxol používám zhruba týden a svědění opravdu přestalo. Navíc si nemusím ani čistit uši, i toto Vaxol zvládá spolehlivě.