3 stonky řapíkatého celeru, 2 -3 mladé kedlubny, 2 jablka, 3 lžíce citronové šťávy, 1 šálek jogurtu, 1/2 šálku smetany, mletý pepř, sůl, 1 lžička cukru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce nakrájených jader vlašských ořechů
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Z jablek vykrojíme jádřince, oloupeme je, rovněž nakrájíme na nudličky a vložíme ke kedlubnám. Přidáme opláchnutý a na nudličky nakrájený řapíkatý celer. Jogurt promícháme se smetanou, citronovou šťávou, cukrem, osolíme, opepříme, zakapeme sójovou omáčkou a ze směsi ušleháme zálivku. Nalijeme ji na salát a zlehka jej promícháme. Podáváme ho po rozležení a sypeme nakrájenými jádry vlašských ořechů.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Zeleninová kuchařka
fdgnkfdnglkdflg ldf
sdfhvf hsjkd hj djhf jsdf
ajsd jfa fjhs fjs hfdsjfsd
sdkjbs kdv ks dkvsdv
kdjha ckjdsaf kjsd fkj df