1 kuře, 2 velké sklenice kysaného zelí (asi 1 kg), 4-5 stroužků česneku, 2 lžičky grilovacího koření, sůl (pokud grilovací koření není slané)
Kuře naporcujeme a potřeme prolisovanými stroužky česneku smíchanými s grilovacím kořením, popř. i solí. Na dno pekáčku nebo zapékací mísy rozložíme kysané scezené zelí, na ně poklademe kousky kuřete a zakryjeme poklicí nebo alobalem a bez podlévání pečeme asi 50 minut dozlatova. Asi po 20 - 25 minutách, kdy maso trochu změkne, poklici nebo alobal sejmeme a kuře pečeme dál, dokud nemá zlatavou kůrčičku. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme je před úpravou jednou nebo dvakrát propláchnout vodou a pak scedit. Kuře se zelím podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či bramborovým knedlíkem.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Ahoj. Umíte mně někdo poradit kvalitní ortopedickou kancelářskou židli? Děkuji
Moc díky,objednala jsem je v drmax, mám už i vyzkoušené a super
Mně se povedlo přítelkyni vybrat krásný set na Olivie.cz. Vím, že po něm pokukovala, tak snad bude mít radost :)
Moc díky za rady. Vaxol používám zhruba týden a svědění opravdu přestalo. Navíc si nemusím ani čistit uši, i toto Vaxol zvládá spolehlivě.