300 g rýže, 500- 600 ml vývaru (i z kostky), 1 menší kuře, 250 g rajčat, 150 g čerstvých hub, 1 červená a 1 zelená paprika, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky šafránu, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Naporcované kuře osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy s olejem a osmahneme na plotně ze všech stran. Pak kuře vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do mísy dáme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na proužky nakrájené papriky a necháme je trochu osmahnout. Přidáme propláchnutou rýži, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, na plátky nakrájené houby, zalijeme vývarem a přimícháme šafrán, sůl a pepř. Naporcované kuře vrátíme do zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě dusíme asi 30 minut zakryté alobalem nebo poklicí. Po této době alobal odstraníme a maso pečeme, dokud pěkně nezhnědne.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Mám priateľa, ktorý nechápe prečo nemám rád letné horúčavy. Povedal som mu, aby si teraz obliekol pod nohavice kompresné pančucháče. Pozeral na mňa a... (zkráceno)
Měla jsem se zrakem problém ohledně korekce, neustále se mi totiž zhoršoval zrak. A dnes jsem ráda, že jsem se na kliniku objednala a nechala si oči... (zkráceno)
Proč jsou v Česku multifokální brýle tak neskutečně předražené? Asi tak 10x? Kdo se na tom nejvíce pakuje? Výrobce skel, výrobce obrub,... (zkráceno)
Mě krémy na celulitidu nikdy moc nepomáhaly ale ted jsem začala používat krém z canamana s obsahem cbd a mám sním moc dobrý výsledky