200 g zadního hovězího masa, 30 g oleje, 50 g cibule, 20 g mrkve, 20 g celeru, 20 g petržele, 300 g brambor, 1 dcl mléka, l0g hladké mouky, 1 lžíce hořčice, sůl
Z masa nakrájíme plátky, slabě je naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a rychle opečeme po obou stranách v polovině oleje. Ve zbývajícím oleji osmažíme najemno nakrájenou a na kostičky pokrájenou zeleninu. Přidáme hořčici, zalijeme vodou a necháme povařit. Pak přidáme opečené plátky a dusíme do poloměkka. Plátky vyjmeme ze šťávy, srovnáme do čistého kastrolu a na ně srovnáme očištěné a na plátky krájené syrové brambory. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme mlékem, dle potřeby vodou a povaříme. Provařenou šťávou polijeme brambory a plátky masa a zapečeme v troubě.
Jedna porce přibližně obsahuje:
45 g bílkovin, 21 g tuků, 27 g sacharidů, 71 mg cholesterolu, 4,2 g vlákniny 480 kcal = 2000 kJ
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Recepty se sníženým obsahem cholesterolu
Ahoj. Umíte mně někdo poradit kvalitní ortopedickou kancelářskou židli? Děkuji
Moc díky,objednala jsem je v drmax, mám už i vyzkoušené a super
Mně se povedlo přítelkyni vybrat krásný set na Olivie.cz. Vím, že po něm pokukovala, tak snad bude mít radost :)
Moc díky za rady. Vaxol používám zhruba týden a svědění opravdu přestalo. Navíc si nemusím ani čistit uši, i toto Vaxol zvládá spolehlivě.