1 králík, 400 g brambor, 2 velké mrkve, 100 g čerstvých lesních hub nebo žampionů, 100 ml bílého vína, trochu octa, 1 bobkový list, několik lístků šalvěje (nebo 1 lžička sušené), 2 snítky tymiánu, (nebo 1 lžička sušeného), vývar podle potřeby (i z kostky), hrst petrželky' 3 lžíce oleje, sůl, pepř
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a po všech stranách osmahneme na oleji. Pak maso podlijeme vínem a když se vydusí, zakápneme králíka octem, přidáme bobkový list, nasekané by linky a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Mezitím očištěné mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky a odděleně povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Mrkev a brambory pak scedíme, s plátky hub přidáme k poloměkkému králičímu masu a společně dodusíme. Porce posypeme nasekanou petrželkou.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Moc děkuji všem za doporučení :) Je pravda, že mě mamka taky dávala Sunar, když jsem byla malá :) Hned pro něj skočím do lékárny :)
Synovi nejvíc chutnají BIO křupky - mrkvová kolečka a hráškové lusky, ale kupuju i jiné příchutě, aby měl změnu a baští mi všechny.
Dobrý večer, taky máme pro syna batoh Beckmann a je super. Má ergo záda, je lehoučký a prostorný! Za mě super - neměnila bych :)
Kolostrum objednávám na betula.cz Pro děti doporučuji kozí kolostrum - má menší kapsle a dětem se dobře polyká a pro dospěláky doporučuji kombinované... (zkráceno)