Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Dušený králík s brambory, mrkví a houbami

Dušený králík s brambory, mrkví a houbami

29.8.2006 / Rubrika: Králík

1 králík, 400 g brambor, 2 velké mrkve, 100 g čerstvých lesních hub nebo žampionů, 100 ml bílého vína, trochu octa, 1 bobkový list, několik lístků šalvěje (nebo 1 lžička sušené), 2 snítky tymiánu, (nebo 1 lžička sušeného), vývar podle potřeby (i z kostky), hrst petrželky' 3 lžíce oleje, sůl, pepř

Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a po všech stranách osmahneme na oleji. Pak maso podlijeme vínem a když se vydusí, zakápneme králíka octem, přidáme bobkový list, nasekané by linky a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Mezitím očištěné mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky a odděleně povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Mrkev a brambory pak scedíme, s plátky hub přidáme k poloměkkému králičímu masu a společně dodusíme. Porce posypeme nasekanou petrželkou.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
včera21:44
14 reakcí

zánět močáku a probiotika

No tak to ja je take zkusim, diky za typ.

Makyna
včera21:43
8 reakcí

střevní potíže a probiotika

Pozeptam se, nevim jestli budou mit, ale kdyztak jej objednam prez tu stranku :-) diky

Karolína
včera19:40
225 reakcí

Stres a cukání svalů

Viry a bakterie v těle, toxiny.

anonym
včera19:36
143 reakcí

zdravé vlasy

A prodlužovala jste si s nimi vlasy taky?

Evina
včera14:27
178 reakcí

Bolest na hrudi, píchání

Ahoj chci se zeptat mam uz cca 3 dny bolesti zad ta bolest me smeruje az k lopatkam obccas me pichne pod levou lopatkou a na leve strane nevim jestli... (zkráceno)

Lucas_xuxi99
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.