1 králík, 400 g brambor, 2 velké mrkve, 100 g čerstvých lesních hub nebo žampionů, 100 ml bílého vína, trochu octa, 1 bobkový list, několik lístků šalvěje (nebo 1 lžička sušené), 2 snítky tymiánu, (nebo 1 lžička sušeného), vývar podle potřeby (i z kostky), hrst petrželky' 3 lžíce oleje, sůl, pepř
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a po všech stranách osmahneme na oleji. Pak maso podlijeme vínem a když se vydusí, zakápneme králíka octem, přidáme bobkový list, nasekané by linky a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Mezitím očištěné mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky a odděleně povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Mrkev a brambory pak scedíme, s plátky hub přidáme k poloměkkému králičímu masu a společně dodusíme. Porce posypeme nasekanou petrželkou.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Já jsem se nastartovala pomocí ketofit, zhubla jsem 20 kila a teď už jsem jen v udržovací fázi. Jsem půl roku po dietě a stále hubnu, jím s rozumem a... (zkráceno)
Ahoj syn dost často mývá rýmu, ale právě tu zadní a je to tedy boj, protože chudáček nic nevysmrká a všechno mu jde dolů. Ale kdyby to, alespoň třeba... (zkráceno)
Mě na nehtovou plíseň pomohl pryskyřicový lak Abicin, používala jsem ho 2x týdně a do 2 měsíců byla plíseň pryč, takže ho doporučuji každému kdo se... (zkráceno)
Ahoj letos se chystáme s dětmi poprvé k moři do Turecka, letíme už v květnu, protože tam nechci být v sezóně. Akorát bych si chtěla koupit nové... (zkráceno)