1 králík, 400 g brambor, 2 velké mrkve, 100 g čerstvých lesních hub nebo žampionů, 100 ml bílého vína, trochu octa, 1 bobkový list, několik lístků šalvěje (nebo 1 lžička sušené), 2 snítky tymiánu, (nebo 1 lžička sušeného), vývar podle potřeby (i z kostky), hrst petrželky' 3 lžíce oleje, sůl, pepř
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a po všech stranách osmahneme na oleji. Pak maso podlijeme vínem a když se vydusí, zakápneme králíka octem, přidáme bobkový list, nasekané by linky a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Mezitím očištěné mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky a odděleně povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Mrkev a brambory pak scedíme, s plátky hub přidáme k poloměkkému králičímu masu a společně dodusíme. Porce posypeme nasekanou petrželkou.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Mám priateľa, ktorý nechápe prečo nemám rád letné horúčavy. Povedal som mu, aby si teraz obliekol pod nohavice kompresné pančucháče. Pozeral na mňa a... (zkráceno)
Měla jsem se zrakem problém ohledně korekce, neustále se mi totiž zhoršoval zrak. A dnes jsem ráda, že jsem se na kliniku objednala a nechala si oči... (zkráceno)
Proč jsou v Česku multifokální brýle tak neskutečně předražené? Asi tak 10x? Kdo se na tom nejvíce pakuje? Výrobce skel, výrobce obrub,... (zkráceno)
Mě krémy na celulitidu nikdy moc nepomáhaly ale ted jsem začala používat krém z canamana s obsahem cbd a mám sním moc dobrý výsledky