4 králičí řízky (z kýty nebo hřbetu) po 150 g, 300 g čerstvých hub, 1 velká cibule (nebo 2 jarní cibulky), 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru i z kostky), 250 ml kysané smetany, 1 lžička koření na divočinu, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky citronu nebo 4 půlky kompotovaných hrušek, 4 lžíce brusinkového kompotu, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Očištěné houby nakrájíme na plátky. Králičí řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji řízky zprudka opečeme po obou stranách, pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zbylého tuku dáme drobně nakrájenou cibuli nebo jemně nasekanou jarní cibulku, přidáme houby a společně podusíme. Když houby změknou, podlijeme je vínem, přidáme vývar a krátce prohřejeme. Šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou, ochutíme kořením na divočinu, podle chuti osolíme a omáčku promícháme do zhoustnutí. Nakonec vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme, ale už nevaříme. Maso podáváme s knedlíkem a brusinkovým kompotem a plátkem citronu nebo půlkou hrušky naplněné brusinkovým kompotem.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Ahoj. Umíte mně někdo poradit kvalitní ortopedickou kancelářskou židli? Děkuji
Moc díky,objednala jsem je v drmax, mám už i vyzkoušené a super
Mně se povedlo přítelkyni vybrat krásný set na Olivie.cz. Vím, že po něm pokukovala, tak snad bude mít radost :)
Moc díky za rady. Vaxol používám zhruba týden a svědění opravdu přestalo. Navíc si nemusím ani čistit uši, i toto Vaxol zvládá spolehlivě.