120 g krupice, 300 ml mléka, 1 vejce, 25 g másla, špetka soli
Ve vroucím mléce rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypáváme krupici, kterou vaříme tak dlouho, až získáme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme do ní rozšlehané vejce. Z kaše vykrajujeme lžící noky, které dáváme do vroucí vody, a když vyplavou na povrch, scedíme je a horké hned podáváme. Připravujeme-li je naslano, posypeme je tvrdým strouhaným sýrem a omastíme máslem a podáváme se zeleninovým salátem. Nasladko je posypeme tvrdým nastrouhaným tvarohem, moučkovým (nebo hnědým) cukrem a omastíme máslem.
Poznámka: Noky můžeme také zavařit v zeleninovém vývaru
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Ahoj. Umíte mně někdo poradit kvalitní ortopedickou kancelářskou židli? Děkuji
Moc díky,objednala jsem je v drmax, mám už i vyzkoušené a super
Mně se povedlo přítelkyni vybrat krásný set na Olivie.cz. Vím, že po něm pokukovala, tak snad bude mít radost :)
Moc díky za rady. Vaxol používám zhruba týden a svědění opravdu přestalo. Navíc si nemusím ani čistit uši, i toto Vaxol zvládá spolehlivě.