80 g pohanky, 2 červené papriky, 150 g mraženého hrášku, 1 velká červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 2 celozrnné žemle, 150-200 ml mléka, hrst petrželky, hrst mladých listů kopřiv (nebo můžeme použít mladé listy špenátu nebo z divokých bylinek popenec), 1 lžička Vegety nebo Podravky či Aromatu, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme stát, dokud se žemle nerozmočí. Pohanku dáme vařit s asi 200 ml vody. Když zhoustne, odstavíme ji z plotny a necháme vychladnout. Pak přidáme rozmočené žemle, vejce, drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájené papriky, rozmrazený hrášek, nasekané bylinky, česnek utřený se solí, ochutíme Vegetou, špetkou pepře a vše důkladně promícháme. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut dozlatova. Nádivku krájíme na čtverce a podáváme buď samostatně se zeleninovým salátem nebo může být vhodnou přílohou bramborová kaše.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Já jsem se nastartovala pomocí ketofit, zhubla jsem 20 kila a teď už jsem jen v udržovací fázi. Jsem půl roku po dietě a stále hubnu, jím s rozumem a... (zkráceno)
Ahoj syn dost často mývá rýmu, ale právě tu zadní a je to tedy boj, protože chudáček nic nevysmrká a všechno mu jde dolů. Ale kdyby to, alespoň třeba... (zkráceno)
Mě na nehtovou plíseň pomohl pryskyřicový lak Abicin, používala jsem ho 2x týdně a do 2 měsíců byla plíseň pryč, takže ho doporučuji každému kdo se... (zkráceno)
Ahoj letos se chystáme s dětmi poprvé k moři do Turecka, letíme už v květnu, protože tam nechci být v sezóně. Akorát bych si chtěla koupit nové... (zkráceno)