400 g filé z velryby, mletý pepř, 2 cibule, olej, 60 g másla, hladká mouka, vývar nebo voda, sůl
Velrybí filé důkladně očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče, v němž jsme osmažili na kolečka nakrájenou očištěnou cibuli, a pečeme v troubě. Při pečení poléváme maso šťávou a podléváme vodou. Měkké maso vyndáme, šťávu, ve které se maso peklo, zvolna vypečeme, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, a vše dobře provaříme. Procedíme jemným sítem, zjemníme máslem a podáváme s velrybím masem obloženým vařenou zeleninou podle sezóny. Vhodnou přílohou je houskový knedlík, vařené brambory nebo dušená rýže.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den
Zdravím, poradíte kde vybrat zážitkový dárek? Znáte nějaké spolehlivé stránky, kde mají velký výběr?
Za sebe můžu doporučit cbd kapky z rastakoala.com. Ten účinek je tam velmi rychlý. Neužívám je ani měsíc a spím mnohem lépe.
Skrz časté migrény jsem začala užívat jak cbd, tak i cbg a zhruba po měsíci jsem zaznamenala, že migrény nemám tak často a jsem na tom čím dál lépe.
Kateřino já můžu doporučit nyaderm. Zezačátku jsem k tomu byla skeptická protože sem před tím vyzkoušela kde co, ale jsem mile překvapená. Vlasy i... (zkráceno)
Nic lepšího než od americké firmy Zenioptical asi není. Příjdou asi na cca 10 procent ceny nejdražších brýlí v Čechách tedy asi 2000 Kč v plné výbavě... (zkráceno)