600 g tresky, 2 I vody, půl litru mléka, slané brambory
Omáčka: 1 natvrdo vařený žloutek, sekaná petrželka, hořčice, muškátový květ, citronová šťáva, rybí vývar, máslo, sůl
Do 2 litrů vody, do níž přidáme půl litru mléka, vložíme nakrájené porce tresky a necháme přejít varem. Pak zmírníme oheň a necháme zvolna vařit ("táhnout") a rybu uvaříme doměkka. Když je měkká, opatrně ji vyjmeme, dáme na teplé místo, přidáme slané brambory a podáváme buď omaštěné máslem nebo s omáčkou.
Omáčku připravíme tak, že natvrdo vařený žloutek rozsekáme nadrobno, přidáme nasekanou petrželku, trochu hořčice, soli, muškátového květu, citronové šťávy, zalijeme rybím vývarem a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny. Nakonec přidáme kousek másla.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den
Zdravím, poradíte kde vybrat zážitkový dárek? Znáte nějaké spolehlivé stránky, kde mají velký výběr?
Za sebe můžu doporučit cbd kapky z rastakoala.com. Ten účinek je tam velmi rychlý. Neužívám je ani měsíc a spím mnohem lépe.
Skrz časté migrény jsem začala užívat jak cbd, tak i cbg a zhruba po měsíci jsem zaznamenala, že migrény nemám tak často a jsem na tom čím dál lépe.
Kateřino já můžu doporučit nyaderm. Zezačátku jsem k tomu byla skeptická protože sem před tím vyzkoušela kde co, ale jsem mile překvapená. Vlasy i... (zkráceno)
Nic lepšího než od americké firmy Zenioptical asi není. Příjdou asi na cca 10 procent ceny nejdražších brýlí v Čechách tedy asi 2000 Kč v plné výbavě... (zkráceno)