Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Sója a tofu > Sojové kostky se zeleninou po čínsku

Sojové kostky se zeleninou po čínsku

29.8.2006 / Rubrika: Sója a tofu

100 g sójových kostek, 250 g mražených fazolek, 1 kedlubna, 3 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, 100 g kešu oříšků, 1/2 lžičky (hnědého) cukru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kukuřičné nebo bramborové moučky, 200 ml zeleninového vývaru (i z kostky), 1 lžička mletého zázvoru, 3 lžíce oleje, sůl, pepř

V míse smícháme sójovou omáčku se lžící oleje, s cukrem, zázvorem a pepřem, přidáme sójové kostky, povaříme 15 minut a pak je necháme 20 minut bobtnat. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, zpěníme na něm jemně nasekaný česnek a drobně nakrájenou jarní cibulku, přidáme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou kedlubnu, osolíme ji, nepatrně podlijeme vodou a podusíme téměř doměkka. Pak přidáme polorozmrazené fazolky a společně krátce dodusíme. Zeleninu vyjmeme a necháme na teplém místě. Na pánvi rozehřejeme ještě zbývající lžíci oleje, přidáme scezené sójové kostky a ze všech stran je osmahneme. Do pánve vrátíme zeleninu, přisypeme kešu oříšky, vše zalijeme vývarem rozmíchaným s kukuřičnou nebo bramborovou moučkou a omáčku za stálého míchání necháme zhoustnout. Podáváme s rýží.

Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka

Aktuálně v diskusích
včera23:05
137 reakcí

Brintellix

AD nic neléčí.

anonym
včera21:09
38 reakcí

DETEKTOR SKRYTÝCH KAMER A ODPOSLECHŮ

To ano jsou.. vždy najdeš plno cenových relací a kvalit výroby..

Renda
26.2.19:17
8 reakcí

erekce-jak na ni

Přítel si kupuje tady ty pilulky ze supererekce a ty teda fungují perfektně, bohužel nevím přesný název, ale určitě ho doporučuju i za něj

Nikol
25.2.21:27
62 reakcí

zažívání

Já osobně nedám dopustit na fermentovaný čaj kombuchu. Tenje bohatý na vitamíny, antioxidanty a probiotika, takže je velmi zdravý pro zažívání a... (zkráceno)

Michal
25.2.19:42
82 reakcí

Probiotika

Nejsem úplně zastáncem doplňků stravy, takže probiotika do těla přijímám za pomoci kombuchy, což je fermentovaný čaj. Je to velmi zdravý nápoj, který... (zkráceno)

Katka
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.