Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Sojový špíz

29.8.2006 / Rubrika: Sója a tofu

50 g sójových kostek, 2 červené papriky, 2 malé cukety, 2 středně velké cibule, 12 žampionů, 1 lžíce kukuřičné nebo bramborové moučky, lžíce oleje, sůl, pepř

Sójové kostky dáme vařit na 15 minut do ochucené vody, pak je necháme 20 minut bobtnat a scedíme. Vychladlé je osolíme, opepříme a poprášíme moučkou. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky, cuketu nakrájíme na tlustší kolečka, cibuli rozdělíme na plátky, žampiony omyjeme a osušíme. Zeleninu a žampiony střídavě spolu se sójovými kostkami napichujeme střídavě na špíz nebo na špejli a v rozpáleném oleji opékáme za občasného otáčení dozlatova. Podáváme s ochucenou majonézou, kečupem nebo hořčicí. Vhodnou přílohou je tmavý chleba a zeleninový salát.
Obměna: Špízy můžeme také grilovat a občas potírat mašlovačkou, kterou namáčíme do oleje ochuceným různým kořením, např. oreganem nebo snítky rozmarýnu. Zároveň se špízy můžeme grilovat i čtvrtky uvařených brambor.

Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka

Aktuálně v diskusích
včera21:44
13 reakcí

Jste těhotná?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo postoupil IVF. Ráda bych znala vaše zkušenosti. Kde jste byly a za jak dlouho se zadařilo?

Jindra
včera21:43
9 reakcí

dětské oblečení

Díky za tip, českou výrobu vždycky ráda podpořím

Kamilka
včera20:55
16 reakcí

Nadostatek vitamínu D

vždyt stačí brát ho ve formě potravinových doplnků a tím se doplní, nebo ne?

Amanda
včera20:54
22 reakcí

Zlepšení imunity

na posílení imunity je nejlepší imunohelp z naturevia

Tiena
včera13:18
2 reakcí

Co na popáleninu

Ahoj, já doporučuju koupit sprej hemacut. Ten je super, nám se teda osvědčil bezvadně.

Jindra
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.