Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Sója a tofu > Tofu jako svíčková

Tofu jako svíčková

29.8.2006 / Rubrika: Sója a tofu

100 g sýra tofu, 5 g soli, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koře¬ní, 50 g cibule, 1/2 lžičky tymiánu, 10 g šunky, 20 g oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 2 dl mléka, 15 g hladké mouky, sůl, ocet

Na oleji osmahneme dosklovita jemně nakrájenou cibuli, plátek šunky, osolíme, přidáme ostatní koření a na plátky nakrájené tofu. Podlijeme vodou a asi 10 minut dusíme. Vše necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny. Pak rozmícháme mouku v mléce, přidáme k marinádě, ze které jsme tofu předem vybrali, a přivedeme k varu. Za stálého míchání omáčku asi 10 minut povaříme a dochutíme octem a solí. Tofu prudce osmahneme na 1 lžíci oleje a necháme v omáčce prohřát. Podáváme jako klasickou svíčkovou s knedlíkem.

1 porce přibližně obsahuje:
17 g bílkovin, 21 g tuku, 16 g sacharidů, 0,7 g vlákniny 320 kcal = 1340 kJ

Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně

Aktuálně v diskusích
29.1.16:52
1 reakcí

kancelářská židle

Ahoj. Umíte mně někdo poradit kvalitní ortopedickou kancelářskou židli? Děkuji

Lenka
29.1.16:24
10 reakcí

Kosmetika pro miminka

Moc díky,objednala jsem je v drmax, mám už i vyzkoušené a super

Linda
29.1.15:15
6 reakcí

Dárek na valentýna

Mně se povedlo přítelkyni vybrat krásný set na Olivie.cz. Vím, že po něm pokukovala, tak snad bude mít radost :)

Denis
29.1.10:20
4 reakcí

Svědění uší

Moc díky za rady. Vaxol používám zhruba týden a svědění opravdu přestalo. Navíc si nemusím ani čistit uši, i toto Vaxol zvládá spolehlivě.

Sylva
28.1.18:39
43 reakcí

Dietní plán

Se zone4you mám taky moc dobrou zkušenost

Vanesa
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.