100 g sýra tofu, 5 g soli, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koře¬ní, 50 g cibule, 1/2 lžičky tymiánu, 10 g šunky, 20 g oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 2 dl mléka, 15 g hladké mouky, sůl, ocet
Na oleji osmahneme dosklovita jemně nakrájenou cibuli, plátek šunky, osolíme, přidáme ostatní koření a na plátky nakrájené tofu. Podlijeme vodou a asi 10 minut dusíme. Vše necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny. Pak rozmícháme mouku v mléce, přidáme k marinádě, ze které jsme tofu předem vybrali, a přivedeme k varu. Za stálého míchání omáčku asi 10 minut povaříme a dochutíme octem a solí. Tofu prudce osmahneme na 1 lžíci oleje a necháme v omáčce prohřát. Podáváme jako klasickou svíčkovou s knedlíkem.
1 porce přibližně obsahuje:
17 g bílkovin, 21 g tuku, 16 g sacharidů, 0,7 g vlákniny 320 kcal = 1340 kJ
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně
Ahoj. Umíte mně někdo poradit kvalitní ortopedickou kancelářskou židli? Děkuji
Moc díky,objednala jsem je v drmax, mám už i vyzkoušené a super
Mně se povedlo přítelkyni vybrat krásný set na Olivie.cz. Vím, že po něm pokukovala, tak snad bude mít radost :)
Moc díky za rady. Vaxol používám zhruba týden a svědění opravdu přestalo. Navíc si nemusím ani čistit uši, i toto Vaxol zvládá spolehlivě.