500 g zelených fazolek, 100 g sójového granulátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 200 ml kysané smetany, 1 lžička mletého kmínu,1 lžička Vegety nebo Podravky či Aromatu, 50 g tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, máslo na vymazání a strouhanka na vysypání mísy, sůl, pepř
Sójový granulát připravíme jako v předešlých receptech. Očištěné fazolky uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme je a vychladlé pokrájíme na poloviny. Scezený sójový granulát smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, Vegetou, kmínem, rozšlehaným vejcem a nasekanou petrželkou. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a střídavě vrstvíme fazolky a sójovou směs. Mísu dáme do středně vyhřáté trouby a necháme zapéct. Po 15 minutách zalijeme kysanou smetanou smíchanou se strouhaným sýrem a pečeme dál, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme s opečenými bramborami nebo celozrnným pečivem a zeleninovým salátem. Pokrm je dobrý i vychladlý.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Proč jsou v Česku multifokální brýle tak neskutečně předražené? Asi tak 10x? Kdo se na tom nejvíce pakuje? Výrobce skel, výrobce obrub,... (zkráceno)
Mě krémy na celulitidu nikdy moc nepomáhaly ale ted jsem začala používat krém z canamana s obsahem cbd a mám sním moc dobrý výsledky
Zdravím, co tento doplněk stravy má někdo doma? https://nyaderm.com/