350-400 g špaget, 150 g nivy, 300 g lučiny nebo žervé, svazek jarní cibulky, 250 ml mléka, 50 g tvrdého strouhaného sýra, 30 g másla, sůl, bílý pepř
Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a podusíme na másle. Nivu rozdrobíme, vmícháme do mléka a s lučinou nebo s žervé rozmícháme dohladka a vmícháme k zelenině. Za stálého míchání prohřejeme a ochutíme solí a bílým pepřem. Omáčku vmícháme do hrnce se scezenými, uvařenými těstovinami, krátce prohřejeme a ihned podáváme. Podle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Mám priateľa, ktorý nechápe prečo nemám rád letné horúčavy. Povedal som mu, aby si teraz obliekol pod nohavice kompresné pančucháče. Pozeral na mňa a... (zkráceno)
Měla jsem se zrakem problém ohledně korekce, neustále se mi totiž zhoršoval zrak. A dnes jsem ráda, že jsem se na kliniku objednala a nechala si oči... (zkráceno)
Proč jsou v Česku multifokální brýle tak neskutečně předražené? Asi tak 10x? Kdo se na tom nejvíce pakuje? Výrobce skel, výrobce obrub,... (zkráceno)
Mě krémy na celulitidu nikdy moc nepomáhaly ale ted jsem začala používat krém z canamana s obsahem cbd a mám sním moc dobrý výsledky