350-400 g krátkých těstovin (spirály, mušličky apod.), 4 menší párky, 200 ml mléka, 100 ml smetany, 50 g strouhaného ementálu, 50 g strouhaného parmazánu nebo čedaru, 1 vrchovatá lžíce strouhanky Z celozrnného pečiva, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce hladké mouky,70 g másla, sůl, pepř
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a rozložíme je do zapékací mísy. Mezitím osmahneme krátce na 30 g másla na kolečka nakrájené párky a vmícháme je k těstovinám. Zbývající máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku, až se vytvoří jíška, kterou zředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Pak přisypeme ementál, přidáme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Hotovou omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme je nastrouhaným parmazánem nebo čedarem smíchaným se strouhankou a na asi 30 minut dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Mám priateľa, ktorý nechápe prečo nemám rád letné horúčavy. Povedal som mu, aby si teraz obliekol pod nohavice kompresné pančucháče. Pozeral na mňa a... (zkráceno)
Měla jsem se zrakem problém ohledně korekce, neustále se mi totiž zhoršoval zrak. A dnes jsem ráda, že jsem se na kliniku objednala a nechala si oči... (zkráceno)
Proč jsou v Česku multifokální brýle tak neskutečně předražené? Asi tak 10x? Kdo se na tom nejvíce pakuje? Výrobce skel, výrobce obrub,... (zkráceno)
Mě krémy na celulitidu nikdy moc nepomáhaly ale ted jsem začala používat krém z canamana s obsahem cbd a mám sním moc dobrý výsledky