350-400 g krátkých těstovin (spirály, mušličky apod.), 4 menší párky, 200 ml mléka, 100 ml smetany, 50 g strouhaného ementálu, 50 g strouhaného parmazánu nebo čedaru, 1 vrchovatá lžíce strouhanky Z celozrnného pečiva, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce hladké mouky,70 g másla, sůl, pepř
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a rozložíme je do zapékací mísy. Mezitím osmahneme krátce na 30 g másla na kolečka nakrájené párky a vmícháme je k těstovinám. Zbývající máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku, až se vytvoří jíška, kterou zředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Pak přisypeme ementál, přidáme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Hotovou omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme je nastrouhaným parmazánem nebo čedarem smíchaným se strouhankou a na asi 30 minut dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Maminy, jaké kupujete dětem jogurtíky? Podle čeho vybíráte?
Já se lupů zbavila až když jsem začala používat šampón Seni care, který obsahuje močovinu (ureu).
Bělící pasty se moc nedoporučují, protože obrušují sklovinu a tím ji ničí...
Já vyzkoušela kde co, ale nakonec asi před dvěma lety jsem narazila na Biomin doplňky a nedám na ně dopustit.Mám vitamín C, vitamín K2, D3Extra,... (zkráceno)
Záleží co si chceš nechat udělat, jestli přizvednou, vymodelovat nebo rovnou plastiku. Jestli máš prsa relativně velká tak stačí vymodelování i... (zkráceno)