1-2 salátové okurky (400-500 g), 1 svazek ředkviček, 2-3 stroužky česneku, 50 g vlašských ořechů, 1 svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje, 150 g bílého jogurtu, cukr, citronová šťáva, sůl
Okurku důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a neoloupanou (ve slupce je hodně vitaminů) ji nastrouháme na tenké plátky. Očištěné ředkvičky nakrájíme na plátky a k zelenině přidáme půlky loupaných vlašských ořechů. Omytý kopr jemně nasekáme a vmícháme do bílého jogurtu smíchaného s olejem a ochuceného cukrem, solí, citronovou šťávou a prolisovanými stroužky česneku. Zálivku promícháme s okurkami, ředkvičkami a ořechy a ihned podáváme.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Já jsem se nastartovala pomocí ketofit, zhubla jsem 20 kila a teď už jsem jen v udržovací fázi. Jsem půl roku po dietě a stále hubnu, jím s rozumem a... (zkráceno)
Ahoj syn dost často mývá rýmu, ale právě tu zadní a je to tedy boj, protože chudáček nic nevysmrká a všechno mu jde dolů. Ale kdyby to, alespoň třeba... (zkráceno)
Mě na nehtovou plíseň pomohl pryskyřicový lak Abicin, používala jsem ho 2x týdně a do 2 měsíců byla plíseň pryč, takže ho doporučuji každému kdo se... (zkráceno)
Ahoj letos se chystáme s dětmi poprvé k moři do Turecka, letíme už v květnu, protože tam nechci být v sezóně. Akorát bych si chtěla koupit nové... (zkráceno)