4 velká tvrdá rajčata, 2 velké papriky (žlutá, červená nebo zelená), 1 malá salátová okurka, 1 červená cibule, 20 černých oliv (i konzervovaných), 200 g balkánského sýra, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, očištěné papriky na nudličky, omytou okurku na kostičky, cibuli na kolečka. V salátové míse promícháme s vypeckovanými a na půlky nakrájenými olivami, olivovým olejem, trochou soli a pepře. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky, přidáme k salátu a zlehka promícháme. Podáváme jako přílohu nebo jako lehkou večeři s pečivem.
Poznámka: Salát nesolíme příliš, balkánský sýr je již dost slaný. Místo balkánského sýra můžeme použít sýr feta, který se dnes objevuje i na našem trhu. Je vyroben z kozího nebo ovčího sýra, popř. z jejich směsi.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Já mám zkušenost s Medicomem v Brně a jsou fakt super. Měla jsem je trošku svěšené a nechtěla jsem žádné čtyřky. Výsledek super. Konečně můžu nosit... (zkráceno)
Poradíte jaká detoxikační kúra je dobrá? Chtěla bych zkusit něco čistě přírodního.
Doporučíte prosím detoxikační kúru, se kterou máte osobní zkušenost?
Od oravi mám klasický tyčový a ten mi to ovoce taky dobře rozmixuje :)
S fimo hmotou se pracuje hrozně dobře. Hezky drží tvar a hlavně je pak po zatvrdnutí odolná, což se mi na ní líbí.