200 g uvařené (nejlépe celozrnné) rýže, 1 větší salátová okurka, 4 větší tvrdá rajčata, 1 menší čínské zelí, 1 citron, několik lístků čerstvé bazalky (nebo 1 lžička sušené), 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Neoloupanou okurku pokrájíme na kolečka a přidáme do mísy s uvařenou rýží. Dále vmícháme drobně pokrájená rajčata, omyté a jemně nasekané čínské zelí. Vše zalijeme olejem, pokapeme vymačkanou citronovou šťávou, ochutíme trochu pepřem, zamícháme a necháme aspoň 2 hodiny uležet v chladničce. Před podáním vmícháme jemně nasekanélístky bazalky nebo lžičku sušené. Obměna: Místo rýže můžeme použít cous-cous.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Ahoj Dano, omlouvám se za dlouhou prodlevu, snad ještě občas koukneš na tyto stránky a přečteš si můj příspěvek. Na moji omluvu jsme mezitím... (zkráceno)
Missi jsou vám legíny přesně podle tabulky? Abych si nevzala špatnou velikost
Dragonfly neznám ale nadchly mě kratásky v eshopu, je vše kvalitní co jste tu objednali?
Beru tento lék cca 5 let a to 150 mg, nekdy lékař sníží na 75 mg a tak 2x tydne Neurol 0,25 mg a to spíše večer, lék me vyhovuje, také mám hučení v... (zkráceno)