Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa

Zdravá výživa

Detoxikace - zdravá strava

Detoxikace - zdravá strava

7.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Každý člověk je jedinečný a jeho tělo potřebuje odlišné přístupy než je tomu u jiných jedinců. Pro někoho může být zdravé, když bude potraviny kombinovat, pro někoho jiného, když bude držet chudé, syrové diety apod. Jednoduše řečeno: "To co je vhodné pro mé tělo, může být pro jiného nevhodné."
Čokoláda a sladkosti

Čokoláda a sladkosti

6.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Čokoláda a sladkosti přinášejí příjemné pocity, a proto mnoho lidí čelí poklesu hladiny energie tím, že si pro povzbuzení dopřeje něco sladkého. Potíž je v tom, že zvykneme-li si na okamžité zvýšení hladiny krevního cukru, které nám čokoláda a sladkosti přinášejí, záhy je začneme pokládat za pravidelnou součást jídelníčku.
Výživové doporučení pro krevní skupinu B

Výživové doporučení pro krevní skupinu B

4.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Krevní skupina B lze v systému evoluce krevních skupin označit za typickou krevní skupinu kočovníka. Obecně se krevní skupina B označuje pojmem balance – rovnováha. Původně se objevila v severní Indii a u mongolských kmenů a stala se tak typickou krevní skupinou pro obyvatele stepí.
Výživové doporučení pro krevní skupinu AB

Výživové doporučení pro krevní skupinu AB

3.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Podle evoluce krevních skupin je skupina AB tzv. současnou skupinou. Pravděpodobně vznikla promísením Kavkazanů s krevní skup. A a Mongolů s krevní skup. B. V současnosti má krevní skupinu AB méně než 5% populace.
Výživové doporučení pro krevní skupinu A

Výživové doporučení pro krevní skupinu A

2.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Dr. D’Adamo ve své teorii o krevních skupinách vysvětluje, že skupina A znamená agrarian neboli pěstitel. Tato krevní skupina vznikla někde v Asii nebo na Středním Východě před 25 000-15 000 lety, jako odpověď na nové podmínky prostředí. Hlavním rysem této kultury bylo zemědělství a domestikace zvířat.
Výživové doporučení pro krevní skupinu 0

Výživové doporučení pro krevní skupinu 0

1.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Krevní skupina 0 je prapůvodním základem všech krevních skupin. Obecně řečeno, rozdíl mezi krevními skupinami je v antigenu, který máme na červených krvinkách navázaný. Pro skupinu 0 je tento antigen reprezentován fukózou. Pokud jsme vlastníky krevní skupiny 0, vyplývá z toho i to, že jsme nosiči protilátek proti krevní skupině A i B.
Borůvky pro Vaše zdraví

Borůvky pro Vaše zdraví

31.5.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Borůvky jsou zvlášt bohaté na karoten, chránící imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Významný je i obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují. Angličtí výzkumníci tvrdí, že jsou jemným prostředkem proti rakovině prostaty pro jejich diuretický účinek a pro obsah taninu, látky s protirakovinným účinkem.
Voda – co o ní víme?

Voda – co o ní víme?

10.5.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Voda je základní látkou vnitřního prostředí organismu. Je rozpouštědlem, transportním médiem, prostředím pro průběh mnoha biochemických pochodů. Štěpí-disociuje a chrání-hydratuje mnoho anorganických a organických látek, podílí se na stavbě a funkční stabilitě biogenních makromolekul, jako jsou bílkoviny a enzymy. Voda se nachází v každé jednotlivé buňce, mezibuněčném prostoru a je rovněž základní složkou krve, kde tvoří až 90% objemu krevní plazmy.
Dušené filety z okouna s jarní zeleninou

Dušené filety z okouna s jarní zeleninou

22.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Na přípravu tohoto jídla se hodí orientální patrové bambusové pařáky - můžete je naplnit až po okraj a celé jídlo uvařit najednou. Pokud používáte rybí vývar z konzervy nebo v kostce, udělejte jej o polovinu slabší, protože marináda pokrmu dodá dostatečně výraznou chuť.
BRAMBORY

BRAMBORY

13.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Lidé si myslí, že po bramborách se tloustne, ale to není pravda. Pravým viníkem přibývání na váze je tuk, na kterém se brambory připravují nebo který se servíruje na stůl ve formě másla nebo smetany. Lidé, kteří se snaží zhubnout nebo zůstat štíhlí, by se měli vyhýbat smaženým bramborám a raději zvolit vařené nebo pečené brambory.
        Předchozí   1 .. 6789101112 .. 15      Následující
Aktuálně v diskusích
10.1.17:15
7 reakcí

Zdravá výživa

Vůbec nepochybuji o tom že je červená řepa zdravá jak se píše. Proč bych ale z ní měl dělat šťávu a pít uvedené množství denně když můžu řepu rovnou... (zkráceno)

Luboš
26.12.23:00
15 reakcí

dieta

Jitko, to ti teda gratuluji, to je perfekní výsledek! A jak jsi na tom ted? Stále hubnes?

Olga
21.12.23:41
3 reakcí

Zdravé vánoční cukroví

No heleď... já třeba můžu doporučit guaranaplus tam se najdou i nějaké ty dobroty zdravé jako chia semínko.. ale záleží taky co si pod pojmem zdravé... (zkráceno)

Anonym
20.12.16:13
32 reakcí

Probiotika

Vážení, přeji příjemný den. Prosím o vaše zkušenosti s těmito probiotiky - www.omxprobiotika.cz/. Děkuji za každý názor.

Eliška
15.12.21:08
5 reakcí

Doplněk na zlepšení mléka

Já jsem Leno začala se sunarem, zvolila jsem ho z toho důvodu, že na něm bylo i mé první dítě všechno bylo naprosto bez problémů.

Diana
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení