Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa

Zdravá výživa

Výživové doporučení pro krevní skupinu B

Výživové doporučení pro krevní skupinu B

4.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Krevní skupina B lze v systému evoluce krevních skupin označit za typickou krevní skupinu kočovníka. Obecně se krevní skupina B označuje pojmem balance – rovnováha. Původně se objevila v severní Indii a u mongolských kmenů a stala se tak typickou krevní skupinou pro obyvatele stepí.
Výživové doporučení pro krevní skupinu AB

Výživové doporučení pro krevní skupinu AB

3.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Podle evoluce krevních skupin je skupina AB tzv. současnou skupinou. Pravděpodobně vznikla promísením Kavkazanů s krevní skup. A a Mongolů s krevní skup. B. V současnosti má krevní skupinu AB méně než 5% populace.
Výživové doporučení pro krevní skupinu A

Výživové doporučení pro krevní skupinu A

2.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Dr. D’Adamo ve své teorii o krevních skupinách vysvětluje, že skupina A znamená agrarian neboli pěstitel. Tato krevní skupina vznikla někde v Asii nebo na Středním Východě před 25 000-15 000 lety, jako odpověď na nové podmínky prostředí. Hlavním rysem této kultury bylo zemědělství a domestikace zvířat.
Výživové doporučení pro krevní skupinu 0

Výživové doporučení pro krevní skupinu 0

1.6.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Krevní skupina 0 je prapůvodním základem všech krevních skupin. Obecně řečeno, rozdíl mezi krevními skupinami je v antigenu, který máme na červených krvinkách navázaný. Pro skupinu 0 je tento antigen reprezentován fukózou. Pokud jsme vlastníky krevní skupiny 0, vyplývá z toho i to, že jsme nosiči protilátek proti krevní skupině A i B.
Borůvky pro Vaše zdraví

Borůvky pro Vaše zdraví

31.5.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Borůvky jsou zvlášt bohaté na karoten, chránící imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Významný je i obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují. Angličtí výzkumníci tvrdí, že jsou jemným prostředkem proti rakovině prostaty pro jejich diuretický účinek a pro obsah taninu, látky s protirakovinným účinkem.
Voda – co o ní víme?

Voda – co o ní víme?

10.5.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Voda je základní látkou vnitřního prostředí organismu. Je rozpouštědlem, transportním médiem, prostředím pro průběh mnoha biochemických pochodů. Štěpí-disociuje a chrání-hydratuje mnoho anorganických a organických látek, podílí se na stavbě a funkční stabilitě biogenních makromolekul, jako jsou bílkoviny a enzymy. Voda se nachází v každé jednotlivé buňce, mezibuněčném prostoru a je rovněž základní složkou krve, kde tvoří až 90% objemu krevní plazmy.
Dušené filety z okouna s jarní zeleninou

Dušené filety z okouna s jarní zeleninou

22.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Na přípravu tohoto jídla se hodí orientální patrové bambusové pařáky - můžete je naplnit až po okraj a celé jídlo uvařit najednou. Pokud používáte rybí vývar z konzervy nebo v kostce, udělejte jej o polovinu slabší, protože marináda pokrmu dodá dostatečně výraznou chuť.
BRAMBORY

BRAMBORY

13.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Lidé si myslí, že po bramborách se tloustne, ale to není pravda. Pravým viníkem přibývání na váze je tuk, na kterém se brambory připravují nebo který se servíruje na stůl ve formě másla nebo smetany. Lidé, kteří se snaží zhubnout nebo zůstat štíhlí, by se měli vyhýbat smaženým bramborám a raději zvolit vařené nebo pečené brambory.
Nudle s tofu na japonský způsob

Nudle s tofu na japonský způsob

7.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Japonský styl, výrazné bylinky, zázvor a česnek - v tomto svěžím vývaru plné chuti vás k životu probudí pevné kostky totu a dlouhé pohankové nudle. Tento lahodný nízkotučný recept překypující bílkovinami z totu je vhodný i pro vegetariány. Z celého světa přicházejí důkazy o tom, že konzumace sójových bobů a nejrůznějších výrobků ze sóji může pomoci snížit nebezpečí určitých druhů rakoviny.
Chemikálie v potravinách 2/3

Chemikálie v potravinách 2/3

3.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Máte-li z potravinářských přísad obavy, ať už pro možná jednotlivá rizika nebo dlouhodobý kumulativní efekt, změňte své jídelní návyky tak, abyste se jim vyhnuli. Jezte více syrových po¬travin a snižte příjem upravovaných, abyste tak omezili nadměrný příjem přísad. Vždy pamatujte, že potraviny neobsahující konzervační látky jsou více náchylné k bakteriální kontaminaci.
        Předchozí   1 .. 6789101112 .. 15      Následující
Aktuálně v diskusích
20.10.10:27
4 reakcí

Zdravá výživa

PRodávají i spalovače tuků, to je mnohem lepší, než bezkalorické produkty :-)

Lucie
10.10.9:01
27 reakcí

Letní grilování, jaký gril?

Gril určitě neobjednávej z netu. Tam seženeš různé šmejdy, navíc bude dobré, když si ho osobně prohlédneš, vyzkoušíš si, jak se ti s ním bude... (zkráceno)

Tereza
9.10.18:04
63 reakcí

zdravé jídlo pro děti

Já zase doporučuju dětskou kuchařku na mimikucharka.cz. Jsou tam recepty ze zdravých surovin a nepoužívají se žádné konzervanty a chemická... (zkráceno)

Sandra
2.10.22:16
27 reakcí

Probiotika

Tak máte možnost buď zkusit normální doplňky stravy jako vitamíny atd. nebo dlouhodobá probiotika jako Probio C+D od pharmaagency.

Trsprs
20.9.8:53
4 reakcí

Doplněk na zlepšení mléka

S jakými příkrmy (značkou) jste začínali přikrmovat vaše děti ?

Lena
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení