Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa

Zdravá výživa

Voda – co o ní víme?

Voda – co o ní víme?

10.5.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Voda je základní látkou vnitřního prostředí organismu. Je rozpouštědlem, transportním médiem, prostředím pro průběh mnoha biochemických pochodů. Štěpí-disociuje a chrání-hydratuje mnoho anorganických a organických látek, podílí se na stavbě a funkční stabilitě biogenních makromolekul, jako jsou bílkoviny a enzymy. Voda se nachází v každé jednotlivé buňce, mezibuněčném prostoru a je rovněž základní složkou krve, kde tvoří až 90% objemu krevní plazmy.
Dušené filety z okouna s jarní zeleninou

Dušené filety z okouna s jarní zeleninou

22.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Na přípravu tohoto jídla se hodí orientální patrové bambusové pařáky - můžete je naplnit až po okraj a celé jídlo uvařit najednou. Pokud používáte rybí vývar z konzervy nebo v kostce, udělejte jej o polovinu slabší, protože marináda pokrmu dodá dostatečně výraznou chuť.
BRAMBORY

BRAMBORY

13.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Lidé si myslí, že po bramborách se tloustne, ale to není pravda. Pravým viníkem přibývání na váze je tuk, na kterém se brambory připravují nebo který se servíruje na stůl ve formě másla nebo smetany. Lidé, kteří se snaží zhubnout nebo zůstat štíhlí, by se měli vyhýbat smaženým bramborám a raději zvolit vařené nebo pečené brambory.
Nudle s tofu na japonský způsob

Nudle s tofu na japonský způsob

7.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Japonský styl, výrazné bylinky, zázvor a česnek - v tomto svěžím vývaru plné chuti vás k životu probudí pevné kostky totu a dlouhé pohankové nudle. Tento lahodný nízkotučný recept překypující bílkovinami z totu je vhodný i pro vegetariány. Z celého světa přicházejí důkazy o tom, že konzumace sójových bobů a nejrůznějších výrobků ze sóji může pomoci snížit nebezpečí určitých druhů rakoviny.
Chemikálie v potravinách 2/3

Chemikálie v potravinách 2/3

3.4.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Máte-li z potravinářských přísad obavy, ať už pro možná jednotlivá rizika nebo dlouhodobý kumulativní efekt, změňte své jídelní návyky tak, abyste se jim vyhnuli. Jezte více syrových po¬travin a snižte příjem upravovaných, abyste tak omezili nadměrný příjem přísad. Vždy pamatujte, že potraviny neobsahující konzervační látky jsou více náchylné k bakteriální kontaminaci.
Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství

Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství

29.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Minerálky jsou zdravé. Ale jen v malém množství. Možná někoho překvapí, že se většina minerálek může pít jen v omezeném množství a krátkodobě. Jinak zvyšují riziko nemocí srdce a cév nebo i třeba rakoviny. Nízký a navíc pro zdravý organismus výhodný obsah minerálů má v první řadě minerálka Korunní. Podobně je na tom podle testů Státního zdravotního ústavu Mattoni.
Plísně v potravinách

Plísně v potravinách

27.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Každé hospodyňce se už určitě někdy stalo, že našla ve spíži plesnivý kompot nebo zavařeninu. Co s tím? Opatrně sebrat plíseň a obsah zkonzumovat nebo rovnou celé vyhodit? Odpověď naleznete v tomto článku. Plísně jsou schopny produkovat toxické látky, tzv. mykotoxiny.
Jak na střevní potíže?

Jak na střevní potíže?

26.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Jak poznáme, že naše tělo stávkuje?
Terapie pro vaše zažívání ZDARMA!
Chemikálie v potravinách 1/3

Chemikálie v potravinách 1/3

24.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Do jídla se v malém množství přidávají chemikálie. Z důvodu bezpečnosti a aby zlepšily vzhled nebo prodloužily životnost konzervovaných potravin. V současnosti však vyvolávají úzkost. Sedmdesát pět až osmdesát procent našeho jídelníčku tvoří upravované potraviny. Např. ve Velké Británii obsahuje dnes jídlo desetkrát více přísad než před 30 lety.
Banány

Banány

15.3.2006 / Rubrika: Zdravá výživa
Zdravé, syté a šikovně "zabalené" banány jsou jedním z ideálních pamlsků, které nám příroda připravila k svačině. Banány rostou ve většině oblastí tropického pásu. Sklízejí se zelené a začínají zrát teprve při transportu. Někdy je nedostaneme úplně zralé ani v obchodě - pak je zapotřebí nechat je při pokojové teplotě "dojít".
        Předchozí   1 .. 891011121314 .. 17      Následující
Aktuálně v diskusích
1.5.19:50
6 reakcí

Zdravá svačina pro děti

Ahoj všem, chci se zeptat, zda nemáte zkušenosti s objednávkou ryb přes zdravepapani.cz?

Erika
13.4.18:01
2 reakcí

Koření pro děti

Dětem vařím v podstatě pořád, hledala jsem koření co by pro ně bylo dobré. Dostala jsem tip na koření od Davídka.

Dita
18.3.21:12
77 reakcí

Probiotika

Můžeš kouknout na jejich stránky - Naturevia tam si to můžeš všechno přečíst, ale užívá se jenom 1x denně jedna tableta ;)

Lucasice
28.1.15:53
30 reakcí

Zdravé hubnutí

Koupil jsem si ho od fitham a jsem spokojenej

Adam
21.12.16:28
11 reakcí

Jídlo bez cukru

Mně se povedlo zhubnout tady na té dietě 25 kilo, takže ten kdo tvrdí že to nejde nebo se tím člověk likviduje, tak by si o tom měl prvně něco... (zkráceno)

Terka
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.