Archiv zpráv

Blíží se nám čas Velikonoc a „Vejce“ tedy budou jením z hlavních témat. Pojďme se společně podívat na to, jak poznáme jejich čerstvost, co nám prozradí etiketa na obalu a na závěr pár receptů, které Vám jistě zachutnají.

Blíží se nám Velikonoce a to znamená, že nám naše domácnosti zaplaví přemíra vajec. Pojďme se společně podívat pod jejich skořápku, vejce bohužel získala v minulosti označení jako nezdravá potravina a mnozí lidé tomuto označení dodnes věří. Jak je to to s jejich konzumací ve skutečnosti? Jsou pro naše zdraví dobrá? Mají vliv na zdraví srdce? Zvyšují cholesterol? Máme se jejich konzumaci vyhýbat?

Podívejte se s námi pod slupku sladkých brambor. Díky karotenoidům mají batáty zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří vůbec k nejvýživnějším druhům zeleniny. Tyto hlízy mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění.

Z nutričního hlediska je kustovnice pravděpodobně nejhodnotnějším ovocem na planetě. Obsahuje 18 druhů aminokyselin, 22 stopových prvků – např. zinek, železo, měď, vápník, selen, fosfor a germanium, které se v potravinách nachází jen velice zřídka a působí proti rakovinovým buňkám. Dále pak 11 minerálů v organické formě. Je nejbohatším zdrojem karotenoidů ze všech známých rostlin na Zemi

Zázračná polévka, hrnec doslova nabitý energií, pokud jde o boj s nachlazením a chřipkou.

Možná ji znáte pod názvem Indický šafrán. Určitě víte, že je obsažena v Kari koření. Ale to co se o tomto koření " Zlaté bohyni" dočtete v článku Vás zcela jistě nenechá v klidu. Kurkuma zlepšuje jaterní a srdeční funkce, pomáhá při artritidě, cukrovce, napadá karcinogeny, její účinek zaznamenává i naše kůže a je obdivuhodně čistá!

Růže není jen krásná květina, která nám udělá radost na zahrádce nebo ve váze. Růže v sobě skrývá i tajemství o kterých se teď dozvíte.

Moruše bílá není jen plod stejnojmenného stromu, ale je plodem, který v sobě skrývá mnoho dobrého pro naše tělo. Pokud tedy máte chuť na něco dobrého a zároveň zdravého, Moruše je to pravé co by jste měli zvolit.
![test test test test test test test test AA]()
test test test test test test test test test test AAA
![Jak Vám pomůže vláknina při detoxikaci?]()
Příjem vlákniny je pro tělo nezbytný. Málokdo z nás si její potřebu uvědomuje. Vlákninu dělíme na rozpustnou a nerozpustnou. Obě varianty jsou pro naše tělo důležité.
Nerozpustnou vlákninu hledejme především v ovoci, zelenině, houbách, ořechách a celozrnných potravinách. Je prevencí proti zácpě, rakovině střev a zmírňuje hemeroidy. V tlustém střevě se rozpouští vláknina rozpustná. Obsahuje ji například hrášek, fazole, ječmen a sója.